LIFESTYLE

«Επιτέλους – Την Πέμπτη συζητούν στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης» - Ικανοποιημένη η «Accept»

«Επιτέλους – Την Πέμπτη συζητούν στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης» - Ικανοποιημένη η «Accept»

Μετά από δύο παρελάσεις υπερηφάνειας (Gay Prides) και πολλές συζητήσεις μεταξύ αρμοδίων επιτροπών και εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤ, πάρθηκε η απόφαση για να μπει στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη, το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Θέλοντας να εκφράσει την ικανοποίησή του, για την θετική αυτή εξέλιξη, ο πρόεδρος της «Accept», κ. Κώστας Γαβριηλίδης, έκανε την πιο κάτω ανάρτηση στο Facebook.

Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε:

«Επιτέλους! Στη σημερινή κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Νομικών αποφασίστηκε πως το Νομοσχέδιο του Σύμφωνου Συμβίωσης θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015!

Νιώθω πως υπάρχει πλέον κατανόηση από τα πλείστα επίσημα κόμματα πως αυτό το θέμα πρέπει επιτέλους να λήξει με τρόπο μάλιστα που να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ζευγαριών ανεξάρτητα από τα φύλα των συντρόφων που τα αποτελούν.

Νιώθω επίσης πως σε αρκετούς Βουλευτές υπάρχει ευτυχώς η αναγνώριση πως το κράτος δεν πρέπει να έχει λόγο στην προσωπική ζωή οποιουδήποτε Κύπριου πολίτη και πως για αυτό το λόγο πρέπει να γίνονται αποδεκτά ισότιμα τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Χωρίς να είναι τέλειο, αλλά τουλάχιστον αρχικά αποδεκτό, στο μεγαλύτερο μέρος του το νομοσχέδιο σέβεται αυτά τα δικαιώματα και είναι σίγουρα ένα πολύ θετικό πρώτο βήμα.

Η άποψη πως το κράτος πρέπει να σέβεται την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή των πολιτών του είναι δεδομένη ευτυχώς πλέον στην Ευρώπη και εκφράζεται ξεκάθαρα, ανάμεσα σε άλλα, και από στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ το οποίο μιλά για τις διάφορες και διαφορετικές αποδεκτές μορφές της σημερινής οικογένειας, χωρίς αυτές να στερούν την αγάπη ανάμεσα στα μέλη της.

Δεν παύει φυσικά να ανησυχεί και η στάση ορισμένων Βουλευτών οι οποίοι επιμένουν πως η προσωπική αντίληψη που έχουν για τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι ορθότερη των αισθημάτων τρίτων, των αναγνωρισμένων διεθνώς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και συναφών θεσμών παγκόσμια.

Είναι ανάγκη να ξεκολλήσουμε από νοοτροπίες του παρελθόντος που μόνο κακό μας κάνουν. Μιλούμε για αγάπη, εκφράζουμε την αγάπη. Πρέπει να ισχύει για όλους. Αστέ τον κάθε Κύπριο, την κάθε Κύπρια να ζήσουν ελεύθερα, όπως αυτοί νιώθουν για τους εαυτούς τους και όπως αυτοί θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους. Αυτό θα μας κάνει όλους, συλλογικά, να ζούμε σε μια πιο καλή, δίκαιη και σωστή κοινωνία.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top