Ικανοποίηση Βαφεάδη για ρεκόρ επιβατικής κίνησης με 12 εκ. επιβάτες το 2024

Ικανοποίηση Βαφεάδη για ρεκόρ επιβατικής κίνησης με 12 εκ. επιβάτες το 2024

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καθώς η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 12 εκ. επιβάτες, με το 2024 να είναι χρονιά ρεκόρ επιβατικής κίνησης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, σε σχέση με το 2023, τη φετινή χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί αύξηση στους επιβάτες της τάξης του 5,3%.

Παρά τις προκλήσεις που επήλθαν στο γεωπολιτικό περιβάλλον και τις αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η Κύπρος συνεχίζει τη θετική της τάση στις αφίξεις αυτή τη χρονιά, ενώ η αύξηση που παρατηρείται και κατά τους χειμερινούς μήνες, ενισχύει την στρατηγική για προώθηση του νησιού ως ολόχρονος προορισμός, σημειώνει το Υπουργείο.

"Οι στέρεες βάσεις, η προσαρμοστικότητα και η αντοχή που επέδειξε η Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχείριση των κρίσεων, αλλά και ο επαγγελματισμός και οι δυνατότητες των συνεργατών μας, αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του τομέα και επιτρέπουν τη δυναμική ανάπτυξή του, ενώ η σημαντική πρόοδος που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, καθιέρωσε τη χώρα μας ως έναν σημαντικό προορισμό στην περιοχή της Μεσογείου", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ευχαρίστησε την εταιρεία Hermes Airports Ltd και το Υφυπουργείου Τουρισμού, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και για τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των επιβατών μέσω των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Live: Νέο κύμα ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων - Εκρήξεις σε πολλές ισραηλινές πόλεις

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 20:45 πως πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ.  Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και στη Χάιφα, καθώς και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας πύραυλος «πέρασε» τον Iron Dome στη Χάιφα, μεταδίδει το Al Jazeera, με τουλάχιστον πέντε άτομα να έχουν τραυματιστεί. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE