Γέφυρα Καλαβασού: Ανοίγει η μία κατεύθυνση, κλείνει η άλλη - Πότε θα τελειώσει η ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Γέφυρα Καλαβασού: Ανοίγει η μία κατεύθυνση, κλείνει η άλλη - Πότε θα τελειώσει η ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Από τον Οκτώβριο του 2023 άρχισαν τα έργα στη γέφυρα που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού στο ύψος του χωριού Καλαβασός δημιουργώντας τροχαία κίνηση αλλά και ατυχήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΡΙΚ και τον εκτελεστικό μηχανικό του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Ανδρέα Διάκο, το έργο έχει διάρκεια 80 εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025.

Σημείωσε επίσης ότι η νότια πλευρά της γέφυρας που είναι τώρα κλειστή αναμένεται να ανοίξει αυτό το Σάββατο ή την Κυριακή. Ακολούθως, την επόμενη Πέμπτη θα κλείσει η άλλη κατεύθυνση για περίοδο 15 εβδομάδων, με αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης των έργων γύρω στις 15 Μαΐου.

«Το έργο αφορά την αναβάθμιση και επιδιόρθωση της γέφυρας η οποία έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του ‘80 σε αμερικανικά πρότυπα και έπρεπε να αναβαθμιστεί και στους ευρωπαϊκούς. Το συμβόλαιο είναι της τάξης των 4,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ», σημείωσε ο εκτελεστικός μηχανικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθυστερήσεις στην πορεία του έργου προέκυψαν και από τις απεργίες στον κλάδο σκυροδέματος που διήρκησε περίπου ένα μήνα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE