ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισαγωγή 19,5 τόνων καπνού και 360.000 τσιγάρων: Διευκρινίσεις για τα RAQUEL του Τορναρίτη

Εισαγωγή 19,5 τόνων καπνού και 360.000 τσιγάρων: Διευκρινίσεις για τα RAQUEL του Τορναρίτη

Ερμητικά κλειστό κρατά το στόμα του ο 37χρονος Σάββας Θεολόγου από τη Λευκωσία σε σχέση με την υπόθεση παράνομης εισαγωγής 19,5 τόνων καπνού και 630.000 τσιγάρων.

Ο Θεολόγου βρισκόταν στην αποθήκη στην Αραδίππου το μεσημέρι της Δευτέρας (26/10) όταν μέλη της Αστυνομίας και τελωνειακοί έκαναν έφοδο. Ο 37χρονος, ωστόσο, ανακρινόμενος από τις τελωνειακές αρχές δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες σε σχέση με την παρουσία του στον χώρο, κι ασφαλώς καθίσταται δύσκολο το έργο σύνδεσης κάποιου άλλου προσώπου με την όλη υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού θα στέλνονταν τα 360.000 τσιγάρα Cooper από την Κύπρο;
 

Σημειώνεται επίσης, ότι την Πέμπτη (29/10) είδαν το φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν και συνέδεαν έστω έμμεσα την μάρκα τσιγάρων Raquel με την όλη υπόθεση.

Όπως διευκρίνισε ο δημοσιογράφος Νέαρχος Κυπριανού («Φιλελεύθερος»), δεν βρέθηκαν τσιγάρα μάρκας RAQUEL, αλλά χαρτοκιβώτια, στα οποία αναγραφόταν αυτή η ένδειξη με τη σήμανση επίσης ότι τα χαρτοκιβώτια προορίζονταν για εξαγωγή στην Αίγυπτο.

Ta Raquel ανήκουν στην δημόσια εταιρεία C.T.O. στην οποία μεγαλομέτοχος με ποσοστό 30%, ήταν ο Χριστόφορος Τορναρίτης (πλέον εμφανίζεται να κατέχει το 27,42%). Σύμφωνα με τοποθετήσεις που είχε κάνει ο Κύπριος επιχειρηματίας, το 11,31% της C.T.O. ελεγχόταν μέχρι και πριν από κάποια χρόνια από τον Κ. Μαρκίδη. Η εταιρεία C.T.O. είναι 100% μέτοχος στην καπνοβιομηχανία Εxplosal Ltd, η οποία είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που παράγει τσιγάρα.

Σημειώνεται πώς σε ρεπορτάζ του «Φιλελευθέρου» (29/10)  αναφέρεται ότι η φορολογική αξία της ποσότητας καπνού που απώλεσε το κράτος από την παράνομη εισαγωγή και τη μη καταβολή δασμών, υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, βάσει υπολογισμών, αν οι έμποροι κατάφερναν να διαθέσουν στην αγορά ολόκληρη την ποσότητα, τότε θα αποκόμιζαν κέρδη 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπό σύλληψη τέθηκαν και πέντε Νιγηριανοί, οι οποίοι την ώρα της εφόδου χειρίζονταν μηχάνημα κατασκευής τσιγάρων. Οι τρεις εξ αυτών μάλιστα αποδείχθηκε πως βρίσκονται παράνομα στην Κύπρο. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση.

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top