ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 40 νεκροί από καθεστωτικές επιθέσεις στη Ντούμα της Συρίας

Τουλάχιστον 40 νεκροί από καθεστωτικές επιθέσεις στη Ντούμα της Συρίας

Η επίθεση έλαβε χώρα στην στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ανατολικής Γκούτα, η οποία ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίστηκαν από πυραύλους που εκτόξευσε η συριακή κυβέρνηση στην πόλη της Ντούμα, στα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Η Ντούμα βρίσκεται στην στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ανατολικής Γκούτα και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προπύργια των αντικαθεστωτικών ανταρτών, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

«Το βαρύ πυρ συνεχίζεται, με ρουκέτες και οβίδες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, προσθέτοντας πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι επιζώντες ακόμα ανασύρουν πτώματα από τα ερείπια κτηρίων.

Με δεδομένη την σημασία της, η Ανατολική Γκούτα έχει υπάρξει επί μήνες στόχος πληθώρας βομβαρδισμών, ενώ οι αντάρτες από την πλευρά τους βάλουν εναντίον ζωνών της Δαμασκού. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εγκαταλείψει τους οικισμούς και έχει βρει καταφύγιο στην ύπαιθρο.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν δώσει αγώνα για την περίθαλψη των αμάχων στην περιοχή. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, χθες Πέμπτη αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μια αγορά και ένα νοσοκομείο στη Ντούμα, σκοτώνοντας εννιά ανθρώπους.

Τον Αύγουστο, 117 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ντούμα λόγω αεροπορικών πληγμάτων, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Το Παρατηρητήριο είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές που βρίσκονται επί του πεδίου. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top