Μετά το Μεξικό, ο Τραμπ ανέβαλε για 30 ημέρες την επιβολή δασμών και στον Καναδά

Μετά το Μεξικό, ο Τραμπ ανέβαλε για 30 ημέρες την επιβολή δασμών και στον Καναδά

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αναβάλει την επιβολή δασμών στον Καναδά για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Οι δύο ηγέτες είχαν τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα την επιβολή δασμών κατά 25% στα καναδικά προϊόντα (για την ενέργεια θα είναι στο 10%).

Το πρωθυπουργικό γραφείο στον Καναδά και ο Λευκός Οίκος δεν έδωσαν αμέσως στη δημοσιότητα λεπτομέρειες όσων ειπώθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά εκπρόσωπος του Τριντό δήλωσε στο CBC News ότι «μίλησαν για το εμπόριο και τα σύνορα».

Οι ηγέτες συνομίλησαν ξανά το απόγευμα της Δευτέρας.

Νωρίτερα η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σεϊνμπάουμ είχε δηλώσει ότι αναβάλλεται για ένα μήνα η επιβολή των αμερικανικών δασμών στη χώρα της κατά ένα μήνα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο Αναστασιάδης: Οι σκιές που παραμένουν

Παρά τις εκτενείς απαντήσεις που έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς, σειρά ζητημάτων παραμένουν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Ο τέως Πρόεδρος επιχείρησε να αντικρούσει τις αναφορές που αφορούν το δικηγορικό του γραφείο, τα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη και τις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών, ωστόσο ορισμένα ερωτήματα εξακολουθούν να προκαλούν συζητήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE