ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία στη μέση εκπαίδευση στα κατεχόμενα

Απεργία στη μέση εκπαίδευση στα κατεχόμενα

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη της ΚΤΟΕΟΣ, της τουρκοκυπριακής συντεχνίας εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης, και όλα τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την εφαρμογή “νόμου”, ο οποίος προβλέπει μείωση μισθών και διαφοροποίηση των δικαιωμάτων τους.

Η απεργία άρχισε στις 8 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι και η ώρα 3 το απόγευμα. Η ώρα 10 έγινε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της λεγόμενης βουλής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΤΟΕΟΣ Ταχίρ Γκιοκτσεπέλ είπε ότι ζητούν αναθεώρηση του “νόμου” μια υπόσχεση που η “κυβέρνηση” δεν κράτησε.

Είπε ακόμα ότι μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα συνεχίσουν τους αγώνες τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top