Έφεση κατά της προφυλάκισης του Ιμάμογλου θα ασκήσουν οι δικηγόροι του

Έφεση κατά της προφυλάκισης του Ιμάμογλου θα ασκήσουν οι δικηγόροι του

Οι συνήγοροι του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε σήμερα εντολή φυλάκισης για «διαφθορά», θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση αυτή, όπως δήλωσε ένας από αυτούς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Και βέβαια θα ασκήσουμε έφεση στο ένταλμα φυλάκισης», δήλωσε συνήγορος του δημάρχου, κύριου αντιπάλου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμάμογλου προφυλακίστηκε για την υπόθεση διαφθοράς. Σε σχέση με την ξεχωριστή κατηγορία περί τρομοκρατίας, το δικαστήριο δεν αποφάσισε την προφυλάκισή του, ωστόσο έθεσε τον Ιμάμογλου υπό περιοριστικά μέτρα, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα Halk TV και a Haber, γεγονός που πιθανόν σημαίνει δεν θα αντικατασταθεί από αξιωματούχο εντεταλμένο από την κυβέρνηση.

Θα ασκήσει έφεση και το CHP

Στο μεταξύ και το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα στην Τουρκία θα εφεσιβάλει την απόφαση που έλαβε σήμερα δικαστήριο για προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ενόψει δίκης για κατηγορίες περί διαφθοράς, όπως δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος, προσθέτοντας πως η υπόθεση είναι σκευωρία και έχει πολιτικά κίνητρα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε επίσης ότι το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης θα εκλέξει τώρα ένα πρόσωπο που θα ασκεί καθήκοντα δημάρχου ενόσω θα περιμένει μια απόφαση για τον Ιμάμολγλου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Ιστορική μέρα για την Κύπρο: Πρώτη επίσκεψη Προέδρου των ΗΑΕ – Τι αλλάζει στις σχέσεις των δύο χωρών

Σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Mohammed bin Zayed al Nahyan, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, την πρώτη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο, η οποία επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στις σχέσεις των δυο χωρών αλλά και το στρατηγικό βάθος και την ωριμότητα που έχουν αποκτήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE