Δίκη Τ/κ δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ - Πήρε αναβολή για ένα μήνα - Για ποιον λόγο διώκεται

Δίκη Τ/κ δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ - Πήρε αναβολή για ένα μήνα - Για ποιον λόγο διώκεται

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη, 29 Μαΐου, η «εκδίκαση» της υπόθεσης του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, συγγραφέα και προέδρου της τ/κ συντεχνίας εργαζομένων στον Τύπο (Basın-Sen), Αλί Κισμίρ, ενώπιον του «ανωτάτου συνταγματικού δικαστηρίου» στα κατεχόμενα.

Ο κ. Κισμίρ διώκεται από τις «αρχές» του ψευδοκράτους εξαιτίας άρθρου του που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η υπόθεση άρχισε να εξετάζεται από το «δικαστήριο», ωστόσο η διαδικασία διεκόπη και ορίστηκε νέα ημερομηνία η 29η Μαΐου.

Τον Αλί Κισμίρ εκπροσωπεί ο δικηγόρος του, Χασάν Εσενταγλί, ο οποίος είναι πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού δικηγορικού συλλόγου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, κατά την επόμενη δικάσιμο της 29ης Μαΐου αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία έναρξης της κύριας ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης.

Διάφορες οργανώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Εσπευσμένη επιστροφή του Τραμπ στις ΗΠΑ: Εκκενώστε άμεσα την Τεχεράνη, προειδοποίησε τους Ιρανούς - Εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα

LIVE: Εσπευσμένη επιστροφή του Τραμπ στις ΗΠΑ: Εκκενώστε άμεσα την Τεχεράνη, προειδοποίησε τους Ιρανούς - Εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, με τις δύο πλευρές να διαμηνύουν ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων. Αργά το βράδυ της Δευτέρας (16/6), η Τεχεράνη εξαπέλυσε νέο πυραυλικό κύμα εστιάζοντας στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα και ενώ ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει και για τις δύο πλευρές. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE