Αποκαλύψεις από το Βατικανό για τις τελευταίες ώρες του Πάπα - Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του

Αποκαλύψεις από το Βατικανό για τις τελευταίες ώρες του Πάπα - Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του

Μια αίσθηση ηρεμίας χαρακτήρισε τις τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με πηγές από το Βατικανό, που μοιράστηκαν λεπτομέρειες για το τελευταίο του απόγευμα.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος Ποντίφικας έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση. Αν και εξαντλημένος και εμφανώς καταβεβλημένος, μεταφέρθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι το μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, απ’ όπου ευλόγησε το πλήθος. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε μέσα από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τον χαιρετήσει.

Σύμφωνα με το Sky News, όπως αποκαλύπτουν συνεργάτες του, ο Πάπας Φραγκίσκος πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα μετά την εμφάνισή του, ευχαριστώντας προσωπικά τον νοσηλευτή που στάθηκε στο πλευρό του. Ειδικότερα, λίγες ώρες πριν από την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα, ο προσωπικός νοσηλευτής του Πάπα, Μασιμιλιάνο Στραπέτι, τον ρώτησε αν ένιωθε αρκετά δυνατός για να ανταπεξέλθει. Ο Ποντίφικας επέμεινε πως ήθελε να εμφανιστεί, παρά την επιβαρυμένη κατάστασή του.

Μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, γύρισε προς τον νοσηλευτή του και τον ευχαρίστησε συγκινημένος: «Σε ευχαριστώ που με έφερες ξανά πίσω στην πλατεία», του είπε.

Το υπόλοιπο της ημέρας κύλησε ήρεμα με τον Ποντίφικα να έχει ήσυχο απόγευμα, ενώ, δείπνησε κανονικά. Έφυγε από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE