Ίσως να μην υπάρχουν iPhone σε 10 χρόνια από σήμερα και αυτός είναι ο λόγος

Ίσως να μην υπάρχουν iPhone σε 10 χρόνια από σήμερα και αυτός είναι ο λόγος

Η τεχνολογία έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στην τεχνητή νοημοσύνη με πάρα πολλές tech εταιρίες να επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξουν τη δική τους AI.

Η Apple για παράδειγμα, έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για να φέρει στο οικοσύστημά της το Apple Intelligence, ενώ και η Google είναι στην ίδια “μοίρα” με το Gemini. Επιπροσθέτως, η Open AI έφερε πριν χρόνια το ChatGPT, το οποίο αποτελεί μεταξύ άλλων αποτελεί βασικό εργαλείο για πολλούς ανθρώπους.

Ο Eddy Cue, ανώτερος αντιπρόεδρος υπηρεσιών της Apple, έκανε πρόσφατα κάποιες δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν. Όπως ανέφερε, είναι πιθανό σε δέκα χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι να μη χρειάζονται πλέον το iPhone, και το προϊόν να έχει την ίδια μοίρα με το iPod — δηλαδή να καταργηθεί.

Και ο λόγος, σύμφωνα πάντα με εκείνον, είναι… (καλά το μαντέψατε) η AI. Όπως αναφέρει το The Verge, oι δηλώσεις του Cue έγιναν κατά τη διάρκεια μιας δίκης για την Google, όπου συζήτησε πώς η AI έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Ακολουθούν μερικές από τις δηλώσεις του:

Οι «ισχυροί» αντιμετωπίζουν δυσκολίες…δεν είμαστε εταιρία πετρελαίου ή εταιρία που πουλάει οδοντόκρεμες. Αυτά τα πράγματα θα διαρκέσουν για πάντα…Μπορεί να μην χρειάζεσαι ένα iPhone σε δέκα χρόνια από τώρα.

Πολλές είναι οι εταιρίες που φέρνουν νέα gadgets με ενσωματωμένο το AI, όπως τα Ray-Ban γυαλιά της Meta. Θα μπορούσε η Apple να καταργήσει το iPhone σε 10 χρόνια από τώρα και να προσφέρει ένα άλλο -επαναστατικό- προϊόν με το Apple Intelligence; Αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: Unboxholics.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύπρος - Ελλάδα: Μια θεσμοθετημένη στρατηγική συμμαχία - Η 3η Διακυβερνητική Σύνοδος στην Αθήνα και η πολιτική της σημασία

Κύπρος - Ελλάδα: Μια θεσμοθετημένη στρατηγική συμμαχία - Η 3η Διακυβερνητική Σύνοδος στην Αθήνα και η πολιτική της σημασία

Η τρίτη Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου–Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Η φετινή Σύνοδος, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού, έρχεται να εδραιώσει μια νέα μορφή διακυβερνητικής συνεργασίας, με στόχο τον στενό συντονισμό πολιτικών, την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών των δύο κρατών.