ΠΑΡΑ-THEMA

Ακόμα μια πανευρωπαϊκή «πρωτιά» του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Ακόμα μια πανευρωπαϊκή «πρωτιά» του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Δυστυχώς τα νέα για τους ντόπιους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Κι αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (CIES).

Σύμφωνα με την τελευταία του δημοσίευση, οι παίκτες που αναδείχθηκαν από ακαδημίες κυπριακών ομάδων α΄ κατηγορίας, έχουν πάρει τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής απ΄ όλη την Ευρώπη!

Τα δημογραφικά στοιχεία για την περίοδο Ιούλιου-Αύγουστος 2015 είναι αρκούντως κατατοπιστικά. Οι παίκτες που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες των ομάδων α΄ κατηγορίας έχουν πάρει μόλις το 5.1% του αγωνιστικού χρόνου στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, που αποτελεί το… ναδίρ της Ευρώπης.

Στην ίδια θέση είναι και η Τουρκία (5.1%), ακολουθεί η Ελλάδα(5.8%), ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση της Πρέμιερ Λιγκ (7.75%). Η Αγγλία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, καθώς έχει αρκετές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζονται ντόπιοι ποδοσφαιριστές.

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top