Ακόμα μια πανευρωπαϊκή «πρωτιά» του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Ακόμα μια πανευρωπαϊκή «πρωτιά» του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Δυστυχώς τα νέα για τους ντόπιους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Κι αυτό επιβεβαιώνεται και από την έκθεση του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (CIES).

Σύμφωνα με την τελευταία του δημοσίευση, οι παίκτες που αναδείχθηκαν από ακαδημίες κυπριακών ομάδων α΄ κατηγορίας, έχουν πάρει τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής απ΄ όλη την Ευρώπη!

Τα δημογραφικά στοιχεία για την περίοδο Ιούλιου-Αύγουστος 2015 είναι αρκούντως κατατοπιστικά. Οι παίκτες που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες των ομάδων α΄ κατηγορίας έχουν πάρει μόλις το 5.1% του αγωνιστικού χρόνου στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό, που αποτελεί το… ναδίρ της Ευρώπης.

Στην ίδια θέση είναι και η Τουρκία (5.1%), ακολουθεί η Ελλάδα(5.8%), ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση της Πρέμιερ Λιγκ (7.75%). Η Αγγλία δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα, καθώς έχει αρκετές άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζονται ντόπιοι ποδοσφαιριστές.

Φάνης Μακρίδης

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολιτικό δεδομένο, που δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει: οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2023, δεν υπάρχουν σήμερα, με την ίδια μορφή.

BEST OF TOTHEMAONLINE