ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικρίσεις Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων κατά Τράπεζας Κύπρου

Επικρίσεις Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων κατά Τράπεζας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει την απαρέσκεια του για χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλη Περσιάνη, σε τηλεφωνική του παρέμβασης στην τηλεόραση του ΡΙΚ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι η Τράπεζα ως ανάδοχος της Λαϊκής, μετέφερε στα βιβλία της τα δάνεια της, αλλά δεν δέχθηκε να αναλάβει και τα αξιόγραφα της, με τα οποία εξασφαλίζονταν τα δάνεια αυτά, αναφέρεται. Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι σε ένδειξη «καλής θέλησης» και για να «ανακουφίσει» τους δανειολήπτες αυτούς, τους προσφέρει τρεις επιλογές για να διευθετήσουν τα δάνειά τους, κουρεύοντας τα, με ποσοστό ανάλογα με την επιλογή που θα διαλέξει ο δανειολήπτης.

«Δεν τα διαγράφει. Δεν τα συμψηφίζει. Απλώς τα κουρεύει. Προσφιλές ρήμα (το κουρεύω) για τις τράπεζες, την Κεντρική και την κυβέρνηση», αναφέρεται.
Όπως αναφέρεται, τις λέξεις «καλή θέληση» και «ανακούφιση» τις χρησιμοποίησε ο κ. Περσιάνης στην αδυναμία του να απαντήσει στην ερώτηση: «αφού πήρατε τα δάνεια, γιατί δεν πήρατε και την περιουσία με την οποία εξασφαλίζονται, δηλαδή τα αξιόγραφα;». Εκείνο που απάντησε, αναφέρει ο Σύνδεσμος, ήταν ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν έχει να κάνει τίποτε με τα αξιόγραφα της Λαϊκής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top