ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αφορούν προαπαιτούμενα του επικαιροποιημένου μνημονίου

Τι αφορούν προαπαιτούμενα του επικαιροποιημένου μνημονίου

Με τέσσερα για το δημόσιο τομέα προαπαιτούμενα ολοκληρώθηκε η όγδοη επικαιροποίηση του μνημονίου.

Τα προαπαιτούμενα πρέπει να εγκριθούν πριν τη σύνοδο του Euroworking group, που πραγματοποιείται στις αρχές Ιανουαρίου ενόψει της συνόδου του Eurogroup στις 14 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη και τελευταία δόση του προγράμματος εκτιμάται γύρω στα €600 εκατομμύρια.

Τα προαπαιτούμενα αφορούν την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου που ήδη εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής, το οποίο διέπει την ίδρυση κρατικής εταιρείας Cyta.

Έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου που θα διέπει τα εργασιακά θέματα των εργαζομένων της Cyta.

Λήψη απόφασης επί της αρχής από το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τον τρόπο και τη μορφή του διαχωρισμού της ΑΗΚ, με βάση τις αρχές του τρίτου ενεργειακού πακέτου.

Οριστική επιβεβαίωση από την Τρόικα του περιεχομένου της νομοθεσίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 12 Νοεμβρίου σχετικά με το εποπτικό πλαίσιο για την πώληση των δανείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top