Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε σήμερα τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Συρίας, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τη μετάβαση και την ανάκαμψη της χώρας μετά την ανατροπή του καθεστώτος του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Έτσι, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσε την απόφαση για την άρση των κυρώσεων μετά την πολιτική συμφωνία για το θέμα που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Η ΕΕ θα διατηρήσει τις κυρώσεις που σχετίζονται με την κυβέρνηση Άσαντ και περιορισμούς που βασίζονται σε λόγους ασφαλείας, ενώ παράλληλα θα εισαγάγει νέες κυρώσεις κατά ατόμων και οντοτήτων που συνδέονται με το κύμα βίας του Μαρτίου, ανακοίνωσε το Συμβούλιο.

«Το Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα και είναι έτοιμο να εισαγάγει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα κατά όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και όσων τροφοδοτούν την αστάθεια στη Συρία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στρατηγική συμμαχία με βάθος: Τι συμφώνησαν Χριστοδουλίδης και Πρόεδρος των ΗΑΕ

Στρατηγική συμμαχία με βάθος: Τι συμφώνησαν Χριστοδουλίδης και Πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ολοκλήρωσαν σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2025, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, τις επίσημες συνομιλίες στο πλαίσιο της ιστορικής, πρώτης επίσκεψης Προέδρου των ΗΑΕ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE