ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα θα το καταδικάσουμε «πατριωτικά» αύριο θα το αναγνωρίσουμε «ρεαλιστικά»

Σήμερα θα το καταδικάσουμε «πατριωτικά» αύριο θα το αναγνωρίσουμε «ρεαλιστικά»

Την συλλογική καταδίκη όλων των πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 32η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, θα έχει η ατζέντα της σημερινής ημέρας.

Του Τάσου Χριστοδούλου 

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η πράξη της Τουρκίας να προχωρήσει στις 15 Νοεμβρίου 1983, στην δημιουργία ενός παράνομου καθεστώτος στην κατεχόμενη Κύπρο συνιστούσε πράξη εδραίωσης των τελεσμένων της κατοχής.

Αυτό αναγνώρισε και σε χθεσινή ομιλία του ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτηρίζοντας το ψευδοκράτος ως το «μακρύ χέρι της Τουρκίας στην Κύπρο».

Σήμερα 15/11, για άλλη μια φορά σύσσωμη η πολιτεία με ανακοινώσεις και δηλώσεις θα εκφράσει την αποστροφή της προς το παράνομο καθεστώς που δημιούργησε ο Ραούφ Ντεκτάς και το οποίο σφετερίζεται τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων εδώ και δεκαετίες. Όλοι θα μιλήσουν για ένα μόρφωμα το οποίο δεν έχει διεθνή υπόσταση και εκφράζει την κατοχή και την διαίρεση στο νησί.

Πάντως ο Μουσταφά Ακιντζί έχει διαφορετική άποψη αφού δήλωσε πως ενδυνάμωση του ψευδοκράτους δεν σημαίνει και εδραίωση της διαίρεσης, γι αυτό σήμερα θα παραστεί στα πανηγύρια που θα στηθούν για άλλη μια χρονιά στα κατεχόμενα.

Η αντίφαση όμως για την δική μας πλευρά είναι η εξής: Αφού όλοι καταδικάζουμε το ψευδοκράτους κάθε 15/11 γιατί κάθε 16/11 το αναγνωρίζουμε και μάλιστα και με το παραπάνω;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top