Αρχίζουν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις - Πόσοι είναι οι υποψήφιοι

Αρχίζουν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις - Πόσοι είναι οι υποψήφιοι

Αρχίζουν σήμερα, Παρασκευή, οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στις οποίες θα παρακαθίσουν 5.119 υποψήφιοι για τα δημόσια ΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, oι υποψήφιοι που είναι τελειόφοιτοι ανέρχονται σε 4.727, οι παλαιοί απόφοιτοι σε 392, όσοι είναι υποψήφιοι για πρόσβαση στις Στρατιωτικές Σχολές στους 352 και όσοι αιτήθηκαν διευκολύνσεις στους 614.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι τα Νέα Ελληνικά, με τα Αγγλικά να ακολουθούν στις 10 Ιουνίου. Οι Παγκύπριες Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου με τα Μαθηματικά Κοινού Κορμού.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, κατά την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, "όλοι και όλες οι υποψήφιοι των Παγκύπριων Εξετάσεων θα παρακαθίσουν σε εξετάσεις σε αίθουσες που είναι κλιματιζόμενες. Πετύχαμε αυτό τον στόχο, 5.119 υποψήφιοι θα εξεταστούν, επιτέλους, σε συνθήκες που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος", ανέφερε

Σημειώνεται ότι το πρωί σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Παντελής, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ηλίας Μαρκάτζης, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης, Τέρψα Κωνσταντινίδου, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, Νικόλας Γιασουμής, και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, θα επισκεφθούν το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ - Δασούπολη, με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τα μαθήματα με τους περισσότερους υποψηφίους είναι τα Νέα Ελληνικά (5.119), τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης (2.919), η Φυσική (2.282), τα Αγγλικά (2.060), τα Μαθηματικά Κοινού Κορμού (1.944), η Βιολογία (1.488) και τα Οικονομικά (1.306). Τα μαθήματα με τους λιγότερους υποψηφίους είναι τα Αγγλικά 4ωρο Τεχνικών Σχολών (293), τα Λατινικά (249), τα Αρχαία Ελληνικά (238), η Πρακτική Δοκιμασία (Ειδική Εξέταση) (204), τα Ρωσικά (189), το Ελεύθερο - Προοπτικό Σχέδιο (183), τα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά ΙΙ Τεχνικών Σχολών (Θεωρητικής Κατεύθυνσης) (140) και το Αρχιτεκτονικό - Τεχνικό Σχέδιο (135).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γιατί η Τουρκία ενοχλείται από τα θαλάσσια πάρκα - Η επιμονή στις γκρίζες ζώνες και η «απάντηση»

Γιατί η Τουρκία ενοχλείται από τα θαλάσσια πάρκα - Η επιμονή στις γκρίζες ζώνες και η «απάντηση»

Η ανακήρυξη δύο θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτό το μεγάλο βήμα, που είχε ήδη προαναγγελθεί προκάλεσε έντονη αντίδραση από την τουρκική πλευρά, με δηλώσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα της ενέργειας και δηλώνουν την πάγια θέση της Τουρκίας για «γκρίζες ζώνες».

BEST OF TOTHEMAONLINE