ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Με ΤΝΤ έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος - O Πούτιν δίνει αμοιβή 47 εκατ. ευρώ για πληροφορίες

Μόσχα: Με ΤΝΤ έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος - O Πούτιν δίνει αμοιβή 47 εκατ. ευρώ για πληροφορίες

Για τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε στην συντριβή του Airbus στη χερσόνησο του Σινά κάνει λόγο η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) καθώς ανακοίνωσε ότι Ρώσοι ερευνητές εντόπισαν ίχνη εκρηκτικών στο μοιραίο αεροσκάφος της Metrojet που διαλύθηκε στον αέρα, παρασύροντας στο θάνατο 224 ανθρώπους.

Μόσχα προσφέρει αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους τρομοκράτες.

Ρώσοι ειδικοί ανέλυσαν αντικείμενα που ανήκαν στους επιβάτες αλλά και συντρίμμια του Airbus όπου εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ουσίας «αλλοδαπής προέλευσης».

«Μπορούμε να πούμε ότι η συτριβή του αεροσκάφους ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας. Κατά την διάρκεια της πτήσης  πυροδοτήθηκε ένας χειροποίητος μηχανισμός με 1,5 κιλό ΤΝΤ. Κατά συνέπεια το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα που μπορεί να εξηγηθεί και από την μεγάλη διασπορά των τμημάτων της ατράκτου του αεροσκάφους» σημείωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι προσφέρεται αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους τρομοκράτες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να εστιάσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων και διαβεβαίωσε:

«Θα τους αναζητήσουμε παντού, όπου και να κρύβονται. Θα τους βρούμε σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και αν είναι και θα τους τιμωρήσουμε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πρέπει όχι μόνο να συνεχιστούν, αλλά να ενταθούν «ώστε οι εγκληματίες να καταλάβουν ότι η ανταπόδοση είναι αναπόφευκτη».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Αίγυπτος έχει υπό κράτηση δυο εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, καθώς θεωρείται ότι βοήθησαν στην τοποθέτηση της βόμβας.

Το μοιραίο Airbus, εξερράγη στον αέρα στις 31 Οκτωβρίου, λίγα λεπτά αφότου είχε απογειωθεί από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Η πλειοψηφία των 224 θυμάτων ήταν Ρώσοι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top