Σε διπλωματικό επίπεδο οι χειρισμοί της σύλληψης Έλληνα στα κατεχόμενα – Σε επαφή ΥΠΕΞ και Ελληνικές Αρχές

Σε διπλωματικό επίπεδο οι χειρισμοί της σύλληψης Έλληνα στα κατεχόμενα – Σε επαφή ΥΠΕΞ και Ελληνικές Αρχές

Σε διπλωματικό επίπεδο συνεχίζεται η διαχείριση της υπόθεσης της σύλληψης Έλληνα πολίτη στα κατεχόμενα, ο οποίος κατηγορείται για «κατασκοπεία» από το ψευδοκράτος, καθώς φέρεται να φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον κατεχόμενο Ποταμό του Κάμπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και τη χειρίζεται σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα, έχει ενημερωθεί και η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για το Έγκλημα και την Εγκληματικότητα, μέσω της οποίας διατηρείται δίαυλος επικοινωνίας για την υπόθεση.

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε ενώπιον του «δικαστηρίου» στα κατεχόμενα, το οποίο διέταξε την παράταση της κράτησής του για άλλες τέσσερις ημέρες. Κατηγορείται για «κατασκοπεία», με το κατοχικό καθεστώς να ισχυρίζεται ότι εντοπίστηκαν στο κινητό του φωτογραφίες και βίντεο από στρατόπεδα, την τουρκική «πρεσβεία» και τη «βουλή» στα κατεχόμενα, καθώς και σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρθηκε στο «δικαστήριο» από τον «αστυνομικό» Κεμάλ Ατίκογλου, ο άνδρας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στις 27 Ιουνίου, ενώ τραβούσε υλικό στον παλιό δρόμο Μόρφου – Λεύκας. Νωρίτερα είχε περάσει στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας στις 25 Ιουνίου. Σε έρευνα στη διεύθυνση διαμονής του εντοπίστηκαν επιπλέον ηλεκτρονικές συσκευές, όπως μαγνητόφωνο, USB και κάρτα μνήμης.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι φωτογράφιζε ιστορικά σημεία «για αναμνηστικούς λόγους» και παραδέχθηκε ότι ανήρτησε σχετικό υλικό στα κοινωνικά δίκτυα, σχολιάζοντας πως επρόκειτο για «κατεχόμενη περιοχή».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE