Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Mε παλαιά τραύματα το 22μηνο βρέφος που κάηκε στο μπάνιο

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Mε παλαιά τραύματα το 22μηνο βρέφος που κάηκε στο μπάνιο

Σαστισμένο το παγκύπριο από τη νέα υπόθεση έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο στη Λεμεσό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νάσιας Ιωάννου στον ALPHA Κύπρου, όλα ξεκίνησαν όταν το παιδάκι 22 μηνών μεταφέρθηκε από τη γιαγιά του σε ιδιωτική κλινική με εγκαύματα. Σύμφωνα με τα όσα είπε η γιαγιά, το παιδί μεταφέρθηκε από τη μητέρα στο σπίτι της, λέγοντας ότι ενώ μαγείρευε, το βρέφος διέφυγε της προσοχής της και κάηκε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια φαίνεται να άλλαξε τον ισχυρισμό της.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου είπε ότι «από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις φαίνεται να μπήκε στο νερό και να παρέμεινε μόνο του εκεί χωρίς επιτήρηση με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια.»

Η ίδια η μητέρα φέρεται να ανέφερε στις Αρχές ότι ο πατέρας του παιδιού, τη δεδομένη στιγμή ήταν στην τουαλέτα κάτι που δεν φαίνεται να ευσταθεί.

Οι γιατροί διαπίστωσαν εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε παλάμες και πέλματα καθώς και εκδορές σε διάφορα μέρη του κεφαλιού του. Το βρέφος ήταν αφυδατωμένο και τα σημάδια παραμέλησης ήταν εμφανή. Ο Λευτέρης Κυριάκου σημείωσε ότι «φαίνεται να υπάρχουν κάποια παλαιότερα τραύματα στο σώμα του παιδιού τα οποία θα μας δώσουν παραπάνω λεπτομέρειες οι ειδικοί ή ιατροδικαστής.»

Ακατάλληλες συνθήκες για παιδιά

Στο σπίτι μετέβησαν τόσο λειτουργοί του γραφείου ευημερίας όσο και λειτουργός του οργανισμού Hope For Children, για τα τρία ανήλικα αδελφάκια του βρέφους. Οι λειτουργοί διαπίστωσαν πως οι συνθήκες διαβίωσης ήταν ακατάλληλες και τα παιδιά μεγάλωναν σε ένα απόλυτα ανθυγιεινό περιβάλλον. Τα παιδιά τα οποία επίσης έχουν εξεταστεί από γιατρούς μεταφέρθηκαν σε συγγενικό πρόσωπο και έχουν τεθεί υπό την προστασία των υπηρεσιών του γραφείου ευημερίας.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού εξήγησε πως «έχει ελεγχθεί ο χώρος και από τους λειτουργούς του Hope for Children και από τις ΥΚΕ και έχει θεωρηθεί κατάλληλος.»
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ΤΑΕ Λεμεσού, η οικογένεια ήταν υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.

Αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρων στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θα ληφθούν οπτικογραφημένες καταθέσεις των ανήλικων παιδιών.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.