ΚΟΣΜΟΣ

Αναμένει κι άλλα χτυπήματα μετά το Παρίσι η Europol

Αναμένει κι άλλα χτυπήματα μετά το Παρίσι η Europol

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν στόχο να εξάγουν την τρομοκρατία τους στην Ευρώπη», υποστηρίζει ο επικεφαλής της υπηρεσίας.

Για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τα τυφλά τυφλά χτυπήματα στο Παρίσι προειδοποιεί ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουάινραιτ. «Οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν στόχο να εξάγουν την τρομοκρατία τους στην Ευρώπη», υποστηρίζει. 

Τουλάχιστον 2.000 είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες που έχουν γίνει τζιχαντιστές και έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, εκτιμά ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αστυνομίας. Η βάση της υπηρεσίας διαθέτει συνολικά 10.000 ονόματα στον τομέα αυτό, είπε ο ίδιος. 

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Γουέινραϊτ δήλωσε ότι προτεραιότητα της υπηρεσίας του είναι να ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές να ανταλλάσσουν ευκολότερα πληροφορίες μεταξύ τους, καθώς από τις πληροφορίες αυτές, το μισό ποσοστό προέρχεται μόλις από πέντε κράτη - μέλη της ΕΕ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top