ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Η διαφανής διαχείριση δημοσίων πόρων προϋπόθεση για αποκατάσταση εμπιστοσύνης προς την οικονομία

Γεωργιάδης: Η διαφανής διαχείριση δημοσίων πόρων προϋπόθεση για αποκατάσταση εμπιστοσύνης προς την οικονομία

Οι αξιόπιστες διαδικασίες διαφάνειας σε σχέση με τη διαχείριση των δημοσίων πόρων αποτελούν βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επενδυτών προς την κυπριακή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τη νέα Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου Άννα Χριστοφόρου, στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κ. Χριστοφόρου, με μακρά υπηρεσία στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της ΑΗΚ, διορίστηκε στη θέση αυτή για την περίοδο που εκτείνεται μέχρι το 2021.

“Περιμένουμε πολλά από την ίδια και από την Υπηρεσία της στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας για καθιέρωση διαδικασιών διαφάνειας και αξιοπιστίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας υπηρεσίας.
Αυτές οι αξιόπιστες διαδικασίες και η διαφάνεια σε σχέση με τη διαχείριση των δημοσίων πόρων αποτελούν βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των επενδυτών προς την κυπριακή οικονομία”, σημείωσε.

“Υλοποιώντας μια βασική πολιτική θέση της Κυβέρνησης”, πρόσθεσε ο Υπουργός, “ έχουμε προχωρήσει στη σύσταση μονάδων ελέγχου σε όλα τα υπουργεία, οι οποίες αποτελούν και το πρώτο επίπεδο σε ένα ολοκληρωμένο πολυεπίπεδο σύστημα διαδικασιών ελέγχου”.

Όπως είπε, “ο δευτεροβάθμιος έλεγχος είναι αυτός που διενεργείται από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου”, εκφράζοντας την ετοιμότητά του για συνεργασία με την νέα Έφορο “για να προσδιορίσουμε τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης και ακόμη καλύτερης αξιοποίησης της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας”.

Το σύστημα ελέγχου, συνέχισε, “συμπληρώνεται με τον τριτοβάθμιο εξωτερικό έλεγχο που διενεργείται από την ελεγκτική Υπηρεσία”.

Ανέφερε, επίσης, ότι “ως ένδειξη της αναγνώρισης της νευραλγικής σημασίας που ως κυβέρνηση αποδίδουμε στην Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους, έχουμε, μέσα σε ένα περίπου χρόνο, προχωρήσει σε μια σημαντική ενίσχυση της στελέχωσης της Υπηρεσίας”, προσθέτοντας ότι “έχουν αποδεσμευτεί δέκα θέσεις πρώτου διορισμού - σε μια εποχή μάλιστα, απόλυτου, σχεδόν, περιορισμού των προσλήψεων- και άλλες τόσες θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής, ενώ έχουν τοποθετηθεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους ένας σημαντικός αριθμός στελεχών και από άλλες υπηρεσίες και τμήματα του δημοσίου”.

Τονίζοντας την ανάγκη σωστής λειτουργίας και των τριών επιπέδων ελέγχου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “προχωρούμε τα τελευταία χρόνια προς τη σωστή κατεύθυνση με αποφάσεις ενίσχυσης των διαδικασιών ελέγχου και αξιοπιστίας”.

Στις δικές της δηλώσεις, η κ. Χριστοφόρου εξέφρασε την ετοιμότητα της να συνεργαστεί με τον Γενικό Ελεγκτή για την επίτευξη του κοινού στόχου της μείωσης της διαφθοράς.

Διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντα της με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, σημειώνοντας ότι θα κριθεί από το έργο της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top