ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστασιάδης: «Θα υπάρξει μια ευελιξία προκειμένου να μετατραπούν σε βιώσιμα τα δάνεια»

Αναστασιάδης: «Θα υπάρξει μια ευελιξία προκειμένου να μετατραπούν σε βιώσιμα τα δάνεια»

Τα αποτελέσματα της χτεσινής του συνάντησης με τις τράπεζες θα διαφανούν στο άμεσο μέλλον, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας, ταυτόχρονα μήνυμα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ενώ για τους ανέργους είπε ότι θα υπάρξει η αρωγή και η ανοχή του κράτους.

Την ίδια ώρα προειδοποίησε όσους στρατηγικά δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους, να λάβουν υπόψη τους τα νέα εργαλεία που έχουν δοθεί στις τράπεζες.

Σε δήλωσή του, επιστρέφοντας από τις συνομιλίες, και ερωτηθείς αν υπήρξε πρακτικό αποτέλεσμα από τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτό θα φανεί στη συνέχεια του χρόνου».

Ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ότι «όσοι στρατηγικά έχουν επιλέξει, ενώ είναι σε θέση να πληρώνουν, και διαπιστώνεται ότι τα εισοδήματά τους είναι σταθερά και δεν πληρώνουν, με την ελπίδα ότι θα τύχουν εκπτώσεων, υπάρχουν τα νέα εργαλεία και θα πρέπει να τα λάβουν υπόψη» σημείωσε.

Όσον αφορά τις ευάλωτες ομάδες και εκείνους που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ο Πρόεδρος υπογράμμισε πως «θα υπάρξει μια ευελιξία προκειμένου να μετατραπούν σε βιώσιμα τα δάνεια». Ως προς τούτο, συνέχισε, «ανέλαβε και η Κεντρική Τράπεζα να διευκρινίσει κάποιες των οδηγιών που δημιουργούσαν ή πολλαπλασίαζαν τα προβλήματα από ανησυχίες των υπαλλήλων να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις διότι ενδεχόμενα θα ευρέθεντο ενώπιον ποινικών ευθυνών κλπ.»

«Νομίζω υπήρξε μια σημαντικά παραγωγική συνάντηση και τα αποτελέσματα θα διαφανούν στο άμεσο μέλλον» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κληθείς να στείλει μήνυμα στις ευάλωτες ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς ότι όσοι έχουν τον τρόπο να υπηρετήσουν με χαμηλότερες ενδεχόμενα δόσεις έτσι ώστε να καταστούν τα δάνειά τους εξυπηρετούμενα, θα εξυπηρετηθούν».

Τέλος για την ευαίσθητη ομάδα των ανέργων, είπε ότι «θα υπάρξει και η ανοχή και η αρωγή από πλευράς του κράτους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top