Λετυμπιώτης: «Ο Πρόεδρος έκανε το αυτονόητο» – Τι λέει για τους Υπουργούς και τις φήμες παραίτησης

Λετυμπιώτης: «Ο Πρόεδρος έκανε το αυτονόητο» – Τι λέει για τους Υπουργούς και τις φήμες παραίτησης

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, τοποθετήθηκε για το διάγγελμα του Προέδρου και τα ερωτήματα που τέθηκαν γύρω από τις φονικές πυρκαγιές. «Αυτό που έπραξε ο Πρόεδρος ήταν εκ μέρους της πολιτείας το αυτονόητο», είπε, αναφερόμενος στην απολογία του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους πολίτες.

Για την κριτική περί ανάληψης ευθυνών και την απουσία υπουργών κατά το διάγγελμα, ο κ. Λετυμπιώτης τόνισε: «Οι Υπουργοί παρέθεσαν τις δικές τους μαρτυρίες, από την αρχή βρίσκονταν στο συντονιστικό κέντρο. Ο Πρόεδρος εξέφρασε αυτό που εκφράζει όλη την πολιτεία, εκ του αποτελέσματος δεν μπορεί να είναι κάποιος ικανοποιημένος. Αυτό που προέχει και επείγει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο αυτούς που έχουν πληγεί».

Απαντώντας στις φήμες για παραιτήσεις, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο», ενώ για δηλώσεις που ίσως δεν έπρεπε να γίνουν, ανέφερε ότι «όλα θα αξιολογηθούν την κατάλληλη στιγμή, με σεβασμό».

Για τα 12 μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων σημείωσε πως «ελπίζουμε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά με τον τάχιστο δυνατό τρόπο. Πράγματι να νιώσουν ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους, όσο αυτό είναι δυνατό», ενώ σχετικά με τις πληροφορίες περί οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών είπε ότι «η Αστυνομία διερευνά τις πληροφορίες και γίνονται όλες οι έρευνες, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Σεισμός στον ΔΗΣΥ: Ρωγμές στα θεμέλια και μάχη για την επόμενη μέρα - Τι θα απομείνει από την ενότητα μετά την επιλογή υποψηφίου, για τις προεδρικές εκλογές  

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν αφορούν απλώς μια διαφωνία ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη, για το ποιος θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας. Φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα που αγγίζουν την ηγεσία, τις εσωτερικές ισορροπίες, την πολιτική ταυτότητα της παράταξης και κυρίως, την εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην ίδια πολιτική γραμμή.

BEST OF TOTHEMAONLINE