Βλέπουν «επιβεβαιωμένο αδιέξοδο» στον διάλογο για ΑΤΑ - Ετοιμάζονται για μέτρα

Βλέπουν «επιβεβαιωμένο αδιέξοδο» στον διάλογο για ΑΤΑ - Ετοιμάζονται για μέτρα

Είναι επιβεβαιωμένο το αδιέξοδο στον διάλογο για ΑΤΑ, όπως φαίνεται από τις τοποθετήσεις των δύο πλευρών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας, σημειώνοντας ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αναμένεται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν τη λήψη απεργιακών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε οριστεί πανσυνδικαλιστική διάσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη, 24 Ιουλίου, η οποία όμως αναβλήθηκε, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού.

Ο κ. Μάτσας είπε στο ΚΥΠΕ ότι από πλευράς Υπουργείου δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη πρόθεση συνάντησης για το ζήτημα της ΑΤΑ. «Τελευταίο σημείο αναφοράς ήταν η συνάντηση μας με τον Υπουργό Εργασίας. Μετά τη συνάντηση του με την εργοδοτική πλευρά και την επιβεβαίωση των θέσεων τους, θεωρούμε ότι έχει τελματώσει η διαδικασία. Επόμενο σημείο αναφοράς είναι ο καθορισμός της επόμενης πανσυνδικαλιστικής, που θα οδηγήσει στην ανακοίνωση λήψης μέτρων», είπε.

Ερωτηθείς αν θα αναμένουν επίσημη κήρυξη αδιεξόδου για το ζήτημα, είπε ότι «θεωρώ ότι επιβεβαιώθηκε η τελμάτωση της διαδικασίας. Δεν υπάρχουν συγκλίσεις επί της αρχής και επί της φιλοσοφίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις. Είναι επιβεβαιωμένο το αδιέξοδο μέσα από τις τοποθέτηση των πλευρών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Μεθοδευμένη, προκλητική και παράνομη χαρακτηρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία τη «σύλληψη» και συνέχιση της «κράτησης» πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς στα Κατεχόμενα. Οι πολίτες, που συνελήφθησαν στις 19 Ιουλίου, βρέθηκαν από επισκέπτες των περιουσιών τους σε ρόλο "υπόπτων" για αδικήματα όπως «παράνομη είσοδος», «διασάλευση κοινής ησυχίας» και κατοχή εγγράφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE