Μονόωρη στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Αντιδρά η «Ισότητα» για τερματισμό αποσπάσεων

Μονόωρη στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – Αντιδρά η «Ισότητα» για τερματισμό αποσπάσεων

Μονόωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί, τα μέλη της συντεχνίας «Ισότητα» στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, διαμαρτυρόμενα για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να τερματίσει τις αποσπάσεις εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου που εκτελούν γραφειακά καθήκοντα στον ΟΚΥπΥ.

Το Κλαδικό Συμβούλιο Γραμματειακού και Γραφειακού Προσωπικού της συντεχνίας κάνει λόγο για κατάφωρη διάκριση, καλώντας σε άμεση ανάκληση της επίμαχης απόφασης.

Σύμφωνα με τη συντεχνία, το Υπουργείο Οικονομικών επικαλείται νομοθεσία που προβλέπει τον τερματισμό των αποσπάσεων μετά την παρέλευση έξι ετών. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, μόνιμοι υπάλληλοι που εκτελούν τα ίδια καθήκοντα παραμένουν αποσπασμένοι χωρίς χρονικό περιορισμό, γεγονός που – κατά τη συντεχνία – συνιστά άνιση μεταχείριση.

Η «Ισότητα» τονίζει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε την πρόταση των έξι σημείων για τη Γάζα στη Σύνοδο MED9 - Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

ΠτΔ: Παρουσίασε την πρόταση των έξι σημείων για τη Γάζα στη Σύνοδο MED9 - Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Στον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις εργασίες της Συνόδου MED9 που πραγματοποιούνται στη Σλοβενία, προβαίνοντας, παράλληλα, σε παρουσίαση της πρότασης έξι σημείων της Κυπριακής Δημοκρατίας στους πυλώνες της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της ανοικοδόμησης της Γάζας, στη βάση και του σχεδίου του Προέδρου των ΗΠΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE