Κατεχόμενα: Ιδού οι οκτώ υποψηφίοι για τις «προεδρικές εκλογές» - Ανακοινώθηκε ο προσωρινός κατάλογος

Κατεχόμενα: Ιδού οι οκτώ υποψηφίοι για τις «προεδρικές εκλογές» - Ανακοινώθηκε ο προσωρινός κατάλογος

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» (YSK) στα κατεχόμενα ανακοίνωσε τον προσωρινό κατάλογο των υποψηφίων για τις «προεδρικές εκλογές» που θα διεξαχθούν στις 19 Οκτωβρίου. Συνολικά, οκτώ άτομα υπέβαλαν υποψηφιότητα για τη θέση του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «συμβουλίου», οι υποψήφιοι, με τη σειρά που κατέθεσαν την αίτησή τους, είναι οι εξής: Ιμπραχίμ Γιαζιτζί (ανεξάρτητος), Οσμάν Ζορμπά (υποψήφιος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Κύπρου), Ερσίν Τατάρ (ανεξάρτητος), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Μεχμέτ Χασγκιουλέρ (ανεξάρτητος), Τουφάν Ερχιουρμάν (Υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος) και Χιουσεγίν Γκιουρλέκ (ανεξάρτητος)

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE