ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Ελπίδες για λύση του Κυπριακού

Ακιντζί: Ελπίδες για λύση του Κυπριακού

Εάν δεν λύσουν το Κυπριακό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο βρίσκεται στην ίδια ηλικία, προβλέπει ότι οι νέες γενιές μπορεί να φτάσουν στο σημείο του διαχωρισμού, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι έχει ελπίδες, “δεν είμαι απαισιόδοξος”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας με την πολιτιστική χορωδία Αντάκιας από την Τουρκία που είναι καλεσμένη του “τμήματος” νεολαίας, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι δεν είναι όλα ρόδινα και υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν αλλά και προβλήματα που από το 1963, εδώ και 42 χρόνια, έχουν ριζώσει. Υπάρχει μια αντίληψη και στις δύο πλευρές ότι αυτή η διαδικασία είναι μια τελευταία ευκαιρία, πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι μόνο μια δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ αυτό.

Οι νέες γενιές στο “νότο”, συνέχισε, μεγαλώνουν διαφορετικά και οι Ε/κ από μια ηλικία και πάνω στηρίζουν περισσότερο την ειρήνη, πράγμα που φαίνεται στις έρευνες που έχουν γίνει, όπως είπε. Αυτή η κατάσταση είναι διαφορετική σε εμάς και μπορούμε να δούμε εδώ πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση, ανέφερε εξηγώντας ότι πήραν την απόφαση για την δημιουργία μιας Τεχνικής Επιτροπής ώστε να μπορέσουν να εξηγήσουν την κουλτούρα της ειρήνης, της ομοσπονδίας, την πολυπολιτισμική ζωή.

Ευχήθηκε δε όπως στο μέλλον η Κύπρος αποκτήσει μια χορωδία όπως αυτή της Αντάκιας όπου λαμβάνουν μέρος Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι.

Ο μαέστρος της χορωδίας, μιλώντας αμέσως μετά εξήγησε ότι η χορωδία ξεκίνησε το 2007 και τραγουδά σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Μέχρι σήμερα έχει δώσει περισσότερα από 300 κονσέρτα και τώρα θα δώσουν συναυλία και στα κατεχόμενα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top