ΚΟΣΜΟΣ

Η ΗΠΑ τα βάζει με Τουρκία για συλλήψεις δημοσιογράφων

Η ΗΠΑ τα βάζει με Τουρκία για συλλήψεις δημοσιογράφων

Επικρίσεις ΗΠΑ στην 'Αγκυρα για τη σύλληψη δημοσιογράφων

Ανησυχία για τις προχθεσινές συλλήψεις των ανώτερων συντακτών της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet εκφράζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή δήλωση του βοηθού εκπροσώπου Μαρκ Τόνερ.

«Η έρευνα, η ποινική δίωξη και η σύλληψη εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη δέσμευση της τουρκικής κυβέρνησης προς τη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Αυτά τα γεγονότα είναι μόνο τα τελευταία μιας σειράς δικαστικών και διωκτικών δράσεων που αναλαμβάνονται υπό αμφισβητήσιμες συνθήκες, εναντίον τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που επικρίνουν την κυβέρνηση», αναφέρει η γραπτή δήλωση του βοηθού εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Καταλήγοντας, καλούνται οι τουρκικές αρχές να διασφαλίσουν ότι όλα τα άτομα και οι οργανώσεις – συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι και περιοριζόμενων στα μέσα ενημέρωσης – «είναι ελεύθεροι να εκφράζουν ένα πλήρες φάσμα απόψεων και κριτικής, σύμφωνα με τις συνταγματικές εγγυήσεις της Τουρκίας για την ελευθερία του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό θα ενισχύσει τη δημοκρατία της Τουρκίας».
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top