ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιοποίηση οικονομικών συναλλαγών Κυβέρνησης για 2014

Δημοσιοποίηση οικονομικών συναλλαγών Κυβέρνησης για 2014

Στη δημοσιοποίηση όλων των οικονομικών συναλλαγών της Κυβέρνησης που αφορούν δαπάνες για το 2014 προχωρεί το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, στα πλαίσια της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα, ενώ σε ειδικό κατάλογο απαριθμεί όσους έλαβαν από το κράτος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συγκεκριμένα, ο Νόμος περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και περί του Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας, Ν.38(Ι)/2014, που τέθηκε σε ισχύ στις 28/3/2014, περιέχει αριθμό προνοιών που αφορούν στη δημοσιοποίηση στοιχείων από τον Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, οι οποίες τίθενται για πρώτη φορά σε εφαρμογή για στοιχεία που αφορούν το έτος 2014».

Το Γενικό Λογιστήριο «θα εφαρμόσει τις πιο πάνω πρόνοιες με τη δημοσιοποίηση όλων των συναλλαγών που αφορούν δαπάνες (στις οποίες περιλαμβάνονται και οι χορηγίες), σε ετήσια βάση για κάθε Τμήμα / Υπηρεσία / Ειδικό Ταμείο, με ανάλυση του κάθε κονδυλίου δαπάνης ανά προμηθευτή/πρόσωπο που έλαβε την πληρωμή».

Οι καταστάσεις αυτές δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας www.treasury.gov.cy

Προστίθεται ότι «σε συνολική βάση για όλη την κυβέρνηση δημοσιεύονται όλοι οι προμηθευτές / λήπτες πληρωμών που έλαβαν κατά το 2014 πέραν του €1.000.000».

Σημειώνεται ότι τα ποσά που παρουσιάζονται στις αναλυτικές καταστάσεις αφορούν στις συνολικές πληρωμές που έλαβε κάποιο πρόσωπο κατά το έτος 2014 από συγκεκριμένο κονδύλι δαπανών συγκεκριμένου Τμήματος / Υπηρεσίας / Ειδικού Ταμείου.

Οι πληρωμές που αφορούν ποσά κάτω των €5.000 που καταβλήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα, παρουσιάζονται συνοπτικά και δεν παρουσιάζεται το όνομα του φυσικού προσώπου για πληρωμές που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (π.χ. θέματα υγείας).

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται, δεν παρουσιάζεται το όνομα του φυσικού προσώπου για πληρωμές που αφορούν προσωπικές απολαβές και έξοδα που έγιναν από υπαλλήλους για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Προστίθεται ότι πληρωμές που αφορούν θέματα ασφάλειας και επιστροφές εσόδων παρουσιάζονται συνοπτικά.

Συμπληρώνεται στις περιπτώσεις που, κατά την πληρωμή κάποιου προμηθευτή, αποκόπηκαν ποσά λόγω συμψηφισμού του καταβλητέου ποσού με οφειλές προς το κράτος, το ποσό που παρουσιάζεται είναι το ποσό πριν την αφαίρεση του συμψηφιζόμενου ποσού.

Αναφέρεται ακόμη ότι ποσά που παρουσιάζονται με αρνητικό πρόσημο αφορούν αποκοπές που έγιναν κατά την πληρωμή κάποιου προμηθευτή και αφορούν συνήθως κρατήσεις για συμβόλαια ή αποκοπές για ΦΠΑ και Αμυντική Εισφορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top