Κυπριακό: «Εφικτή η περαιτέρω πρόοδος» - Οι εκτιμήσεις Γκουτέρες

Κυπριακό: «Εφικτή η περαιτέρω πρόοδος» - Οι εκτιμήσεις Γκουτέρες

Είναι εφικτή περαιτέρω πρόοδος στο Κυπριακό εφόσον οι δυο πλευρές παραμείνουν προσηλωμένες σε αυτό, εκτιμά ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με πηγές των ΗΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σχέση με την παραπέρα πορεία στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων, οι πηγές των ΗΕ επεσήμαναν πως ο κ. Γκουτέρες, "ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να αξιοποιήσουν τη νέα δυναμική", υπογραμμίζοντας ότι "εφόσον παραμείνουν προσηλωμένες, είναι εφικτή περαιτέρω πρόοδος".

Ανέφεραν ακόμη πως ο κ. Γκουτέρες προσβλέπει σε συνεργασία με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη, με στόχο τη συνέχιση της προόδου που σημειώθηκε στις δύο άτυπες διερευμένες συναντήσεις για το Κυπριακό που φιλοξένησε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Λετυμπιώτης: Νέο πολιτικό σκηνικό για το Κυπριακό – «Θα αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία»

Η πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, ο διορισμός απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η διασύνδεση της προόδου στις ευρωτουρκικές σχέσεις με το Κυπριακό, συνθέτουν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE