ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης - Λαβρόφ: «Κοινός στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και η διμερής και περιφερειακή συνεργασία»

Αναστασιάδης - Λαβρόφ: «Κοινός στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και η διμερής και περιφερειακή συνεργασία»

Την κοινή τους αντίληψη σε κρίσιμα ζητήματα επαναβεβαίωσαν την Τετάρτη (02/12) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

Μιλώντας στο γεύμα που του παρέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι η Ρωσία είναι δεσμευμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να διασφαλιστεί ότι τα ψηφίσματα αποτελούν τη βάση για τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να φθάσουν σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση με στόχο την εφαρμογή όλων των αρχών και αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Λαβρόφ πολύ σημαντική και πολύ επίκαιρη λόγω των εξελίξεων και στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι είχαν σήμερα μια πολύ εποικοδομητική και ουσιώδη ανταλλαγή απόψεων.

Όπως είπε, επαναβεβαίωσαν την κοινή τους αντίληψη σε κρίσιμα ζητήματα και σημείωσε ότι κοινός στόχος είναι να συνεχιστεί ο διάλογος και η διμερής και περιφερειακή συνεργασία.

Επίσης, έκανε αναφορά στις γνώσεις του κ. Λαβρόφ για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη στήριξη της στις προσπάθειες επίτευξης λύσης του Κυπριακού στη βάση αρχών που εδράζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, το Καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είπε, επίσης, ότι οι σχέσεις της Κύπρου και της Ρωσίας δεν είναι μόνο ιστορικές, αλλά και ποιοτικές.

Ο κ. Λαβρόφ επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας στο διεθνές δίκαιο για την επίλυση των προβλημάτων και ειδικά την εξεύρεση συγκλίσεων.

Ανέφερε ότι η Ρωσία είναι δεσμευμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να διασφαλιστεί ότι τα ψηφίσματα αποτελούν τη βάση για τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να φθάσουν σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση με στόχο την εφαρμογή όλων των αρχών και αποφάσεων του ΟΗΕ.

Πηγή- ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top