ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος προς Γενικό Ελεγκτή: Να είσαι άτεγκτος στην παραβίαση κανόνων χρηστής διοίκησης

Πρόεδρος προς Γενικό Ελεγκτή: Να είσαι άτεγκτος στην παραβίαση κανόνων χρηστής διοίκησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τη Δευτέρα, 6/12, τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη να είναι άτεγκτος για οποιαδήποτε παραβίαση κανόνων χρηστής διοίκησης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραλαμβάνοντας, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, συγχαίροντας τον για το έργο που επιτελεί, τόνισε πως “πρέπει να δοθεί ένα τέρμα είτε στην αυθαιρεσία είτε στην κακοδιοίκηση είτε ιδιαίτερα στην κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος”.

“Θυμάστε που σας κάλεσα ενώπιον των Υπουργών και ζήτησα να είστε άτεγκτος για οποιαδήποτε παραβίαση κανόνων χρηστής διοίκησης. Και ξέρετε καλά πόσο έντονα νιώθω εξ ου και η έγκριση των θέσεων (εργασίας) που ζητήσατε προκειμένου να επιτελείτε το έργο και το καθήκον σας στο ακέραιο, μη λαμβάνοντας υπόψη τον οποιονδήποτε, του Προέδρου της Δημοκρατίας μη εξαιρουμένου. Σε αυτό θέλω να είμαι απόλυτος και θέλω να είστε άτεγκτος”, του είπε.

Επομένως, συνέχισε ο Πρόεδρος, αυτό που θέλω να παρακαλέσω είναι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να αποτυπώνετε τις ευθύνες του οποιουδήποτε.

“Γνωρίζω ότι η συνεργασία σας με τον Γενικό Εισαγγελέα είναι άψογη και αυτό απαιτεί και η ανάγκη στενής συνεργασίας με τις διωκτικές Αρχές, για να υπάρξει επιτέλους η συνείδηση σε όλους ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η προϋπάρχουσα, σε όλη τη διάρκεια της Δημοκρατίας, κατάσταση που σήμερα βιώνουμε και εγώ ακόμη πιο έντονα προσωπικά αφού ζω εκ του σύνεγγυς όλα όσα συμβαίνουν”, πρόσθεσε.

Επιδίδοντας την Έκθεση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η Έκθεση αφορά το 2014 και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη βοήθεια που προσφέρει στο Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή και για τη στελέχωση του Γραφείου και την προσωπική του στήριξη.

Βρείτε την Έκθεση ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν για την υπόθεση του Θανάση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα του Θανάση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top