ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρακαλώ βοηθήστε: Άντρας στη Λευκωσία εδώ και 1.5 χρόνο κοιμάται στο αυτοκίνητο! Μια ιστορία που σοκάρει

Παρακαλώ βοηθήστε: Άντρας στη Λευκωσία εδώ και 1.5 χρόνο κοιμάται στο αυτοκίνητο! Μια ιστορία που σοκάρει

Στην Κύπρο του 2015 η περίπτωση αυτού του ανθρώπου δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στο έλεος του Θεού, χωρίς να το επιλέξουν, χωρίς καν να το φανταστούν.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Ένας άνθρωπος που ζει στο αυτοκίνητο εδώ και 1.5 χρόνο. Μια ιστορία από αυτές που σοκάρουν, αφού πολλοί πιστεύουν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν άστεγοι, ότι είναι κάτι πολύ μακρινό και ξένο. Κι όμως ένας άντρας στη Λευκωσία αποδεικνύει η φτώχεια και η ανέχεια μας έχει χτυπήσει εδώ και καιρό την πόρτα.

Στο ρεπορτάζ του συνάδελφου Γιάννη Ξενοφώντος το οποίο μεταδόθηκε στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» παρουσιάζεται η ιστορία ενός άντρα, με ανήλικο παιδί, που σπίτι του εδώ και 1,5 χρόνο είναι το αυτοκίνητο του. Ένα αυτοκίνητο που σταθμεύει σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας ώστε να ξεκουραστεί, αλλά και να μην ενοχλήσει.

Το κράτος αδιαφορεί. Η αίτηση του για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα παρά το γεγονός ότι είναι άστεγος δεν έγινε δεκτή. Ο λόγος; Η δουλειά του νυχτοφύλακα που βρήκε εδώ και κάποιους μήνες με μισθό 650 ευρώ.

Το βράδυ βρίσκεται στη δουλειά και τα πρωινά ζει σε χωράφια της πρωτεύουσας μέσα στο αυτοκίνητο του και πλένεται σε δημόσιους χώρους, όπου υπάρχουν βρύσες με ένα δικό του αυτοσχέδιο ντους. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τον ίδιο όπως δηλώνει καθώς οι συνθήκες που επικρατούν δεν τον αφήνουν να ονειρεύεται για ένα καλύτερο μέλλον.

«Την ανθρωπιά σας την αποδείξατε, ποτέ δεν μας αφήσατε μόνους σε ανάλογες προσπάθειες. Ζητάμε ξανά τη βοήθεια σας προκειμένου να βρεθεί μια στέγη, μια επιπλέον εργασία, που να επιτρέψουν στον άνθρωπο αυτό να ζήσει με αξιοπρέπεια»

Με τα λόγια αυτά ο συνάδελφος Γιάννης Ξενοφώντος καλεί όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει να το πράξει. Έρχονται Χριστούγεννα, η γιορτή της αγάπης, η γιορτή που όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να ζήσουν με τουλάχιστον τα απαραίτητα. Ας μην τον αφήσουμε σε ένα χωράφι, μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αφού το κράτος δεν μπορεί, μπορούμε εμείς…..

Αν θέλετε και εσείς να βοηθήστε, επικοινωνήστε με τη σελίδα της «Ανοιχτής Γραμμής» στο Facebook EΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top