ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 15 Δεκεμβρίου παρουσίαζει η Κομισιόν τον αντικαταστάτη της Frontex

Στις 15 Δεκεμβρίου παρουσίαζει η Κομισιόν τον αντικαταστάτη της Frontex

Μία νέα ειδική υπηρεσία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων των κρατών - μελών της ζώνης Σένγκεν θα προτείνει να δημιουργηθεί η Κομισιόν, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΚΥΠΕ διπλωματική πηγή της ΕΕ.

Πηγή ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ να επιβεβαιώσει προηγούμενο σημερινό δημοσίευμα των Finacial Times και της Wall Street Jernal εξήγησε ότι η Κομισιόν έχει καταρτίσει και σκοπεύει να παρουσιάσει στις 15 Δεκεμβρίου μία πρόταση, κατά την οποία η σημερινή δύναμη φύλαξης συνόρων Frondex αλλά και η ad hoc λοιπές επιχειρήσεις της ΕΕ στη Μεσόγειο και το Αιγαίο θα συγχωνευθούν σε μία υπηρεσία, η οποία θα έχει δικό της προϋπολογισμό, δικά της μόνιμα μέσα και θα αναλαμβάνει δράση στα σύνορα των κρατών - μελών, μετά από υπόδειξη της Κομισιόν, ακόμα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κρατών -  μελών. Σχετικό αίτημα είχαν υποστηρίξει με θέρμη Παρίσι και Βερολίνο, ακόμα και πριν από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Διπλωματικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας προς το ευρωπαϊκό κέντρο αλλά και ταυτόχρονα το σημαντικότερο βήμα στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά το κοινό νόμισμα και τη ζώνη Σένγκεν.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top