Κατέθεσε την πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση του Φορέα το ΑΚΕΛ

Κατέθεσε την πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση του Φορέα το ΑΚΕΛ

Κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Σε συνέχεια όσων είχε δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Στέφανος Στεφάνου στις 9 Ιανουαρίου 2026, κατά τη διάρκεια σχετικής δημοσιογραφικής διάσκεψης, η πρόταση νόμου που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ και την οποία συνυπογράφουν επίσης οι Κυριάκος Χατζηγιάννης και Αλεξάνδρα Ατταλίδου, προνοεί για τη μεταφορά του αποθεματικού και των αρμοδιοτήτων του Φορέα προς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ), εντός τριών μηνών από την ημερομηνία ψήφισής της.

Αφού ολοκληρώσει όλες τις υφιστάμενες υποχρεώσεις του ο Φορέας, στη συνέχεια θα καταργηθεί και την κοινωνική αποστολή του θα αναλάβει να συνεχίσει το ΙΚΥΚ, ο οποίος λειτουργεί με διαφανείς διαδικασίες.

Με την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ διασφαλίζεται η διαφανής, θεσμική και αποτελεσματική αξιοποίηση των δημόσιων πόρων προς όφελος όλων όσων τους έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE