ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Η κεφαλαιακή επάρκεια του Συνεργατισμού ανέρχεται στο 14%

Υπουργείο Οικονομικών: Η κεφαλαιακή επάρκεια του Συνεργατισμού ανέρχεται στο 14%

Η σημερινή έκδοση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση του αναθεωρημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού ανοίγει το δρόμο για την νέα ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού και την περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίου της, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση του σχεδίου.

«Ουσιαστικά, με την έκδοση της θετικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθίσταται δυνατή η άμεση ανακεφαλαιοποίηση της ΣΚΤ με το ποσό των €175 εκ. με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων της,» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει: « Η κεφαλαιακή επάρκεια της ΣΚΤ ανέρχεται πλέον στο 14%, ποσοστό το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή ρευστότητα που διαθέτει καθώς και με δείκτη κάλυψης από προβλέψεις δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών στο 50%, θωρακίζει ουσιαστικά τον Συνεργατικό Πιστωτικό Τομέα».

Αναφέρει ακόμη πως με την θετική έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αναχρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας καθώς και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζει η μακροοικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία παρουσιάζει σταθερή βελτίωση, με επιπρόσθετο σημαντικό παράγοντα την πρόοδο στο θέμα της μείωσης της ανεργίας», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Τέλος το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι «μέσω της Μονάδας Διαχείρισης, και σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα θα παρακολουθούν σε συνεχή βάση την πορεία υλοποίησης του Αναθεωρημένου Σχεδίου Αναδιάρθρωσης λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχή και βιώσιμη πορεία του Τομέα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top