ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτέλους το έριξε το χιόνι στην κορυφή του Τροόδους (Ιδού και η απόδειξη)

Επιτέλους το έριξε το χιόνι στην κορυφή του Τροόδους (Ιδού και η απόδειξη)

Το πέτυχε αυτή τη φορά το Τμήμα Μετεωρολογίας. Έριξε χιόνι το βράδυ του Σαββάτου, 19/12 στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Χιόνι αχνοφαίνεται στις κορυφές του Τρόοδος.  Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα  skicyprus μέχρι και τις 9 το πρωί της Κυριακής, μερικές νιφάδες χιονιού σκέπασαν μέρος της πλαγιάς στις χιονοδρομικές πίστες στον Όλυμπο.

Προς απογοήτευση όσων θα εκδράμουν στα ορεινά, δεν φαίνεται η λευκή μαγεία να κρατήσει για πολύ, αφού όπως πληροφορήθηκε η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline,  η μέρα στο Τρόοδος  είναι ηλιόλουστη, ενώ στην πλατεία…  δεν υπάρχει καθόλου χιόνι.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογία για σήμερα, Κυριακή, 20/12 και για τις επόμενες ημέρες. 

Το ασθενές βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, που επηρεάζει την περιοχή αναμένεται να υποχωρήσει από σήμερα το βράδυ.

Σήμερα περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά ενώ, κυρίως τις πρωινές ώρες, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει παροδικά χιονόνερο, ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα στα δυτικά θα τραπούν σε βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τη Δευτέρα το απόγευμα θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top