ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημα αποτελέσματα: Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης στο β΄γύρο για την Προεδρία

Επίσημα αποτελέσματα: Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης στο β΄γύρο για την Προεδρία

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα αποτελέσματα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι άνετα πρώτος με ποσοστό, που ξεπερνά το 40% (42 έως 45% το υπολογίζουν οι συνεργάτες του) και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό που πλησιάζει το 30% , ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ποσοστό πάνω από 20% και ΄Αδωνις Γεωργιάδης πιθανότατα με μονοψήφιο ποσοστό.
 
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν μετά τις 8 το πρωί, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά και απορίες για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Πάντως, από την «Συγγρού» διαμηνύουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αυστηρή τήρηση του καταστατικού, καθώς δεν αρκεί η ηλεκτρονική υποβολή των αποτελεσμάτων, αλλά απαιτείται επιβεβαίωση τους μέσω φαξ.
 
Έως τις 08:00 το πρωί Δευτέρας, η καταμέτρηση των ψήφων ήταν ακόμα σε εξέλιξη.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος από τους υποψηφίους που προέβη σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι θα είναι «παρών» στον δεύτερο γύρο. «Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που στο δεύτερο γύρο θα είναι νικηφόρο καθώς είπε, πρόκειται για άλλη εκλογή. Ανέφερε ότι η ψήφος στις εσωκομματικές εκλογές έχει διπλό μήνυμα, αφενός να γίνει η Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και μια αξιόπιστη κυβερνητική λύση, και αφετέρου να στείλει μήνυμα στην «ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι η κοινωνία δεν ανέχεται άλλα ψέμματα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
 
O Απόστολος Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του αναγνώρισε την επικράτηση Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους, προσθέτοντας  πως ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις του για μια ενωμένη ΝΔ και μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που σύντομα θα διευρυνθεί και θα δώσει τέλος στην κατηφόρα της χώρας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
 
Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Γιάννης Πλακιωτάκης με δηλώσεις του ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τους εθελοντές αλλά και τους τέσσερις υποψήφιους «κυρίως για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών»
 
Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως αναγνώρισαν οι επιτελείς του κόμματος, ξεπερνώντας τις 400.000 ψηφοφόρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top