LIKE ONLINE

Τέρμα στο κυβερνητικό χακάρισμα

Τέρμα στο κυβερνητικό χακάρισμα

Η «οικογένεια» των μέσω που δεσμεύτηκαν να ενημερώνουν τους χρήστες τους σε περίπτωση κυβερνητικού χακαρίσματος μεγαλώνει, μετά την προσθήκη της Microsoft. Η «οικογένεια» μετρά ήδη ακόμη τρία «αδέρφια» ˙ το Twitter, το Facebook και το Google.

  «Πλέον θα ενημερώνουμε τους πελάτες μας εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί από ένα άτομο ή ομάδα που εργάζεται για λογαριασμό κάποιας κυβέρνησης», δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ο Σκοτ Τσάρνι, εταιρικός αντιπρόεδρος του τμήματος Trustworthy Computing της Microsoft. «Παίρνουμε αυτό το επιπλέον βήμα ώστε να σας ενημερώνουμε εάν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έχετε πέσει θύματα κάποιου "κυβερνητικού χάκερ", επειδή είναι πιθανό η εκάστοτε επίθεση να είναι πιο περίπλοκη από αυτή ενός συνηθισμένου επιτιθέμενου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα η Microsoft θα προστατεύσει όλους τους χρήστες των εφαρμογών Outlook και OneDrive που προφέρει, από επισκόπηση ή υποκλοπή δεδομένων, από οποιαδήποτε κυβερνητική αρχή. Θεωρείται ότι η εταιρία προέβηκε σε αυτή την κίνηση μετά από την προσβολή 1000 λογαριασμών χρηστών της από την κινεζική κυβέρνηση τους προηγούμενους μήνες.

Το όλο σκάνδαλο με το κυβερνητικό χακάρισμα είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2015, όταν αποκαλύφθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα ότι για 15 χρόνια η Ουάσιγκτον παρακολουθούσε στενά 21.5 εκατομύρια χρήστες και υπέκλεπτε προσωπικά δεδομένα για λόγους ασφαλείας. Ακολούθως αποκαλύφθηκε ότι παρόμοιες τεχνικές ασπάζονταν και άλλες χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία και η Βραζιλία.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top