Εφιαλτικές στιγμές: Γυναίκα κρατούσε μαχαίρια και επιτέθηκε σε περαστικούς στην Times Square – Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών

Εφιαλτικές στιγμές: Γυναίκα κρατούσε μαχαίρια και επιτέθηκε σε περαστικούς στην Times Square – Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών

Σοκαριστικές εικόνες από την κάμερα σώματος αστυνομικού της Νέας Υόρκης καταγράφουν τα τελευταία λεπτά πριν από τον θανάσιμο πυροβολισμό μιας γυναίκας που κρατούσε δύο μαχαίρια και επιτέθηκε σε περαστικούς στην καρδιά της Times Square.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD), αποτυπώνει τις προσπάθειες των αστυνομικών να πείσουν την 49χρονη Πάμελα Σισνέρος να αφήσει τα όπλα της, πριν εκείνη κινηθεί απειλητικά εναντίον τους.

 Η επίθεση στην Times Square

Σύμφωνα με τις αρχές, η Σισνέρος, μητέρα τριών παιδιών από το Κουίνς, είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει τυχαίες επιθέσεις με μαχαίρι στις 31 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αρχικά επιτέθηκε στον 68χρονο Τακ Καμ, τον οποίο μαχαίρωσε στην κοιλιά καθώς έβγαινε από τον σταθμό του μετρό στην οδό West 41st Street.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την 42nd Street και μαχαίρωσε την 32χρονη Έριν Πιατσέντι, στέλεχος της Bank of America, η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα στην εργασία της μετά την άδεια μητρότητας. Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της. 

Οι εκκλήσεις των αστυνομικών πριν τους πυροβολισμούς

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί Ράιαν Μπρίτο και Φράνσις Γκαλιάνο να προσπαθούν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, ζητώντας από τη Σισνέρος να αφήσει κάτω τα δύο μαχαίρια κουζίνας που κρατούσε μπροστά στο στήθος της.

«Άφησε το μαχαίρι κάτω», της λέει ο Μπρίτο. «Έλα να με πάρεις», απαντά εκείνη, με τον αστυνομικό να της απαντά: «Δεν θέλω να σε πάρω».

Η γυναίκα εμφανίζεται σε έντονη ψυχολογική φόρτιση και λέει στους αστυνομικούς ότι έχει κουραστεί από τη ζωή.

«Έχω κουραστεί από αυτόν τον κόσμο ήδη», ακούγεται να λέει. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να προσπαθούν να την ηρεμήσουν.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να την ηρεμήσουν, όμως η Σισνέρος επέμενε λέγοντας πως «θα πρέπει να με σκοτώσετε»

«Καταλαβαίνω, ο κόσμος είναι δύσκολος. Ειδικά η Νέα Υόρκη. Το ξέρω, όλοι υποφέρουμε», της λέει ο Μπρίτο.

Όταν τη ρωτά αν πιστεύει στον Θεό, εκείνη απαντά: «Όχι. Όχι πια».

«Θα πρέπει να με σκοτώσετε» – Η στιγμή της επίθεσης

Στη συνέχεια, η Σισνέρος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς:

«Θα πρέπει να με σκοτώσετε. Ναι, θα το κάνετε. Είτε αυτό είτε θα σκοτώσω όλους εσάς».

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να της ζητούν να αφήσει τα μαχαίρια, ενώ στο σημείο φτάνουν και άλλες δυνάμεις.

 «Δεν αφήνω τίποτα», απαντά η 49χρονη.

Λίγο αργότερα αρχίζει να κινεί κυκλικά τα δύο μαχαίρια που κρατούσε, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν ηλεκτροκίνητα όπλα (taser) σε μια προσπάθεια να την ακινητοποιήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα δεν σταμάτησε και άρχισε να κινείται εναντίον τους φωνάζοντας 

Τότε οι αστυνομικοί Τζόζεφ Ο’Κόνορ και Στίβεν Ντάρσι πυροβόλησαν τρεις φορές, με αποτέλεσμα η Σισνέρος να καταρρεύσει στο πεζοδρόμιο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ιστορικό ψυχικών προβλημάτων

Η Πάμελα Σισνέρος είχε καταγεγραμμένο ιστορικό επαφών με την αστυνομία για ζητήματα ψυχικής υγείας, μεταξύ άλλων και απόπειρα αυτοκτονίας. Η δημοσιοποίηση του βίντεο αναμένεται να αποτελέσει μέρος της έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί προχώρησαν στη χρήση θανατηφόρας βίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στην τουρκική αδιαλλαξία προσέκρουσε η Τριμερής - «Σε αδύναμη θέση η τουρκική πλευρά», λέει ο ΠτΔ

Κυπριακό: Στην τουρκική αδιαλλαξία προσέκρουσε η Τριμερής - «Σε αδύναμη θέση η τουρκική πλευρά», λέει ο ΠτΔ

Στην τουρκική αδιαλλαξία προσέκρουσε η πραγματοποίηση μιας Τριμερούς συνάντησης για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE