Διεθνής απάτη εκατομμυρίων ευρώ με «πλοκάμια» και στην Κύπρο – Τρεις συλλήψεις – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Διεθνής απάτη εκατομμυρίων ευρώ με «πλοκάμια» και στην Κύπρο – Τρεις συλλήψεις – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σε διεθνή επιχείρηση έρευνας υπό τη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, συνέδραμαν οι Αρχές της Κύπρου, με την Αστυνομία Κύπρου να συμμετέχει στις 13/10/2026, στην Κοινή Ημέρα Δράσης, κατά την οποία διενεργήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις σε Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο.

 

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεγάλης κλίμακας απάτης σχετικής με τη μη καταβολή ΦΠΑ, ύψους 114 εκατομμυρίων ευρώ, από πωλήσεις κινητών τηλεφώνων 

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, οι δράστες της απάτης, ανέπτυξαν ένα διασυνοριακό δίκτυο εμπορίου, με εμπλεκόμενες εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης, ώστε να επιτύχουν την παράνομη αποφυγή πληρωμής ΦΠΑ από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία.

Οι έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές οδήγησαν στη σύλληψη πέντε προσώπων, με τα τρία πρόσωπα να έχουν συλληφθεί από τις Αρχές και την Αστυνομία Κύπρου. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα.

Από μέρους Αστυνομίας, στις έρευνες συμμετείχε το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, Αρχηγείου Αστυνομίας, με μέλη του Γραφείου Εκτέλεσης Ευρωπαϊκών Εντολών και Αιτημάτων Δικαστικής Συνδρομής και μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς επίσης, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και του ΤΑΕ Λάρνακας.

Οι έρευνες στη χώρα μας πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία της Ευρωπαίας Απεσταλμένης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κύπρο, με τη συμμετοχή της Αστυνομίας Κύπρου, του Τμήματος Φορολογίας, της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης – ΜΟΚΑΣ, καθώς και εισαγγελέων και ανακριτών από τη Γερμανία, που αφίχθηκαν στην Κύπρο για να συνδράμουν στην κοινή ημέρα δράσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου, για να συζητηθούν η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και ενδεχόμενη πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την προσέλευσή του την Παρασκευή το πρωί για τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE