ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα και στην Άγκυρα ο Χάμοντ, στο Λονδίνο ο Έιντε

Στην Αθήνα και στην Άγκυρα ο Χάμοντ, στο Λονδίνο ο Έιντε

Ως ευκαιρία να συζητήσει με τις άλλες δύο εγγυήτριες δυνάμεις τις κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν για την εξασφάλιση μιας λύσης που θα δει την Κύπρο επανενωμένη, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ τις επισκέψεις του στην Ελλάδα και στην Τουρκία σήμερα κα αύριο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ισχυρός υποστηρικτής της λύσης στην Κύπρο και των συνεχιζόμενων συνομιλιών υπό τα Ηνωμένα Έθνη. Έχοντας επισκεφθεί και της δύο πλευρές της διαίρεσης στην Κύπρο για να προσφέρω την υποστήριξη της Βρετανίας στην εύρεση λύσης, οι επισκέψεις στην Αθήνα και την Άγκυρα είναι μία ευκαιρία να συζητήσω με τις άλλες εγγυήτριες δυνάμεις ποια περαιτέρω βήματα χρειάζεται να κάνουμε για να επιτύχουμε τον στόχο ενός επανενωμένου νησιού», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Χάμοντ.

Στο Λονδίνο εξάλλου βρίσκεται την Πέμπτη ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, επ’ ευκαιρία της παρουσίασης της νεότερης ετήσιας έκθεσης για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, του οποίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Έιντε αναμένεται να έχει επαφή με παράγοντες του Φόρεϊν Όφις, αλλά όχι με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, λόγω του ταξιδιού του κ. Χάμοντ στην Αθήνα και την απουσία του Υπουργού Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, οι επαφές του κ. Έιντε στο Λονδίνο όσον αφορά το Κυπριακό θα εστιαστούν κυρίως στην προοπτική χρηματοδότησης της λύσης.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε πως θα συζητηθεί η βρετανική επιδίωξη μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ και το προσφυγικό, ενώ στην Άγκυρα, σε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου και τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κατάσταση στη Συρία και την αντιμετώπιση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Ο κ. Χάμοντ θα επισκεφθεί και προσφυγικό καταυλισμό στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top