ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πουλούν «χρυσάφι» οι δεσμοφύλακες τα προϊόντα κυλικείου στις φυλακές – Εκμεταλλεύονται αποκλειστικό πελατολόγιο 545 καταδίκων! (Τιμοκατάλογος)

Πουλούν «χρυσάφι» οι δεσμοφύλακες τα προϊόντα κυλικείου στις φυλακές – Εκμεταλλεύονται αποκλειστικό πελατολόγιο 545 καταδίκων!  (Τιμοκατάλογος)

Απίστευτο το ύψος της αναίσχυντης αισχροκέρδειας, δεσμοφυλάκων και μερίδας καταδίκων, μέσω της λειτουργίας του κυλικείου των κεντρικών φυλακών!

Αναφορά που συντάχθηκε σχετικά με έλεγχο που διενεργήθηκε από την ελεγκτική υπηρεσία, κατόπιν καταγγελίας της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (14/01) και «καίει» ουσιαστικά τους εμπλεκόμενους.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, κατά επίκληση στον σχετικό νόμο περί λειτουργίας κοινωνικών παντοπωλείων, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το εν λόγω κυλικείο, αναφέρεται ότι: «για τα είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, προστίθεται στο αρχικό κόστος προμήθειάς τους ποσοστό κέρδους 5%-10%, ενώ για τα υπόλοιπα είδη το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται από 10%-20%».

Παρ΄ όλα αυτά όπως θα διαπιστώσετε στον τιμοκατάλογο που παραθέτουμε πιο κάτω, το ποσοστό του κέρδους που προστίθεται είναι πολύ υψηλότερο. Μάλιστα όπως αναφέρεται και από την ερευνητική υπηρεσία σε κάποιες περιπτώσεις τα εν λόγω ποσοστά υπερβαίνουν ακόμη και το 60%!

Στον τιμοκατάλογο, διαφαίνεται επίσης καθαρά η διαφορά των τιμών σε σχέση με μία μέση υπεραγορά. Στην συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων του κυλικείου, οι τιμές είναι ψηλότερες και μάλιστα κατά πολύ σε κάποιες  περιπτώσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα χώρο που όχι μόνο θα έπρεπε να επιτελεί κοινωνικό έργο και να διαθέτει τα προϊόντα του στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, αλλά και που προβλέπεται να επιβαρύνει, βάσει νόμου, σε θέματα μισθών και ηλεκτροδότησης τον κυβερνητικό προϋπολογισμό.

 Επιλαμβάνεται της κατάστασης η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών – «Έκοψε» τους μισθούς

Με πρωτοβουλία της διοίκησης των φυλακών, οι μισθοί που καταβάλλονταν στους δεσμοφύλακες-υπαλλήλους του κυλικείου, οι οποίοι επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και έφταναν τις €11.550 ετησίως, αποκόπηκαν στις αρχές του 2015.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο κυλικείο στελεχώνεται σταθερά από δύο δεσμοφύλακες και τρεις καταδίκους, οι οποίοι βάσει συμπερασμάτων που συνεπάγονται από την έρευνα αισχροκερδούν ασύστολα όχι μόνο εις βάρος των καταδίκων και των υπόδικων, αλλά και εις βάρος του Κύπριου φορολογούμενου.

Τα μισά κέρδη που εξάγονται μέσω των συναλλαγών που διενεργούνται μπαίνουν σε εφεδρικό ταμείο το οποίο αυτή τη στιγμή έχει κεφάλαιο που υπερβαίνει τα €160.000! Το ποσό αυτό, δείχνει το υπέρογκο ύψος των εισοδημάτων του κυλικείου και προτείνει βεβαίως την μείωση των τιμών του.   

Το υπόλοιπο 50% των εισοδημάτων, μοιράζεται 25% στους μετόχους της εταιρίας του κυλικείου και 25% στους εργαζόμενους ως επιμέρισμα.

Είναι, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό το ύψος της κατάφορης αισχροκέρδειας των εμπλεκομένων μελών. Η εκμετάλλευση των 545 καταδίκων των Κεντρικών Φυλακών, δεν έχει όρια!

Οι συγκεκριμένοι προφανώς δεν έχουν άλλη επιλογή, από το κυλικείο για την εξασφάλιση των αγαθών που χρειάζονται και αναπόφευκτα πέφτουν θύματα, των απάνθρωπων εκμεταλλευτών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top