ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία πείνας Κούρδων στην Κύπρο

Απεργία πείνας Κούρδων στην Κύπρο

Απεργία πείνας για μια εβδομάδα πραγματοποιούν από την Παρασκευή Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν για τις καθημερινές πολύνεκρες επιθέσεις του τουρκικού στρατού.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν "Θεόφιλος", η απεργία πείνας άρχισε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στο χώρο μπροστά στο Διοικητήριο Λεμεσού. Το βράδυ οι απεργοί πείνας αποχωρούν στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς δεν δόθηκε άδεια για αντίσκηνο, όπως διευκρινίζεται.

Το Πολιτιστικό Κέντρο καλεί τα ΜΜΕ να επισκεφθούν το χώρο και ανακοινώνει ότι προγραμματίζει διάσκεψη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, μπροστά στο Διοικητήριο Λεμεσού.

Αναφέρεται επίσης ότι τους τελευταίους μήνες η τουρκική αστυνομία και ο στρατός περικύκλωσαν πολλές πόλεις και συνοικίες πόλεων στο βόρειο Κουρδιστάν - όπως αναφέρεται στην ΝΑ Τουρκία - και τις βομβαρδίζουν με τεθωρακισμένα και πυροβολικό, ενώ η τουρκική αστυνομία κάνει επιδρομές στα σπίτια. Καταγγέλλει ακόμη ότι εκατοντάδες κάτοικοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ακροβολιστών της αστυνομίας, αλλά και από αδιάκριτους πυροβολισμούς εναντίον των σπιτιών αλλά και πολιτών, σημειώνοντας ότι αυτά δεν προβάλλονται από τα διεθνή και άλλα μέσα ενημέρωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top