ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Κυπριακό κύριο θέμα στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Το Κυπριακό κύριο θέμα στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Το Κυπριακό και συγκεκριμένα τα όσα διαμείφθηκαν στο Νταβός στη συνάντηση Αναστασιάδη-Μπαν-Ακιντζί μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Παρασκευή (22/01).

Αναφορά γίνεται επίσης στις άλλες συναντήσεις του ΠτΔ στο Φόρουμ, στις επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού στην Κωνσταντινούπολη, στο θέμα των ωραρίων των καταστημάτων, στο σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, στις εκποιήσεις και στις προσφορές για το λιμάνι Λεμεσού.

“Το Νταβός αφετηρία νέων εξελίξεων” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η “Αλήθεια” που γράφει ότι ο ΓΓ των ΗΕ διαπιστώνει σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και ότι ο ΠτΔ στην κοινή συνάντηση έθεσε τις προϋποθέσεις για τη λύση. Αλλού αναφέρει ότι αύριο στη Κωνσταντινούπολη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θα δει και τον Τούρκο Πρωθυπουργό εκτός από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ. Σε άλλο δημοσίευμα η “Α” αναφέρεται στην κατάθεση στη Βουλή πρότασης νόμου για τα ωράρια των καταστημάτων.

Υπό τον τίτλο “Πέσαμε στην παγίδα του Ειντε” στεγάζει το κύριό της θέμα η “Σημερινή” και γράφει ότι ως ηγέτες των δύο κοινοτήτων προσφώνησε Αναστασιάδη-Ακιντζί ο Ειντε στο Νταβός και ότι πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για `επί ίσοις όροις΄ συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” αναφέρεται στο θέμα των εκποιήσεων και γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου καθησυχάζει ότι προς το παρόν δεν θα εκποιηθούν πρώτες κατοικίες. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στο έργο Euroasia Interconnector το οποίο υλοποιείται το 2017.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο στο κύριό του θέμα “Παρουσίασε 4σέλιδο έγγραφο” αναφέρει ότι ο ΠτΔ με τετρασέλιδο έγγραφο παρουσίασε όλη την εικόνα των συνομιλιών στον ΓΓ και ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος να διανύσουμε. Αλλού αναφέρει ότι αυστηρές ποινές 668 χρόνων φυλάκισης επέβαλαν το 2015 τα δικαστήρια για θέματα ναρκωτικών. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” προβάλλει το θέμα της αγοράς 20 νέων λιμουζίνων για τους νυν και πρώην αξιωματούχους που κόστισαν 500,000 ευρώ.

“Συντηρείται η δυναμική των συνομιλιών” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που γράφει ότι ο ΠτΔ και ο ΓΓ απευθύνθηκαν σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για στήριξη των προσπαθειών για λύση ενώ ο Ακιντζί έστιασε στη βούληση των Τ/κ για λύση. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται στις επαφές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού στην Κωνσταντινούπολη και στη συνάντηση χθες με τον Ελληνα ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Επίσης, η “Χ” προβάλλει στην πρώτη της σελίδα το θέμα του ΓεΣΥ και τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων.

“Αποφασιστική για το μέλλον η συνάντηση στο Νταβός” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρει ότι ο ΓΓ των ΗΕ απηύθυνε έκκληση στους διεθνείς παίκτες για να υποβοηθήσουν τη διαδικασία. Αλλού αναφορά γίνεται στις εξελίξεις με το θέμα των ωραρίων των καταστημάτων και την κατάθεση πρότασης νόμου για όσους παρανομούν. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένατο πλανήτη.

Η εβδομαδιαία “Γνώμη” με τίτλο “Ζητούνται υποψήφιοι” γράφει ότι παρουσιάζεται δυστοκία σε όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ για καταρτισμό των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση της Δρομολαξιάς και κάνει λόγο για `σκευωρία πέραν πάσης αμφιβολίας`. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Γ” αναφέρεται σε περίπτωση οικογένειας που λαμβάνει δημόσιο βοήθημα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω `αναλγησίας` του κράτους.

“Το Ποντίκι” με τίτλο “Νταβός: Πανηγύρι αναβάθμισης του Ακιντζί” γράφει στο κύριό του θέμα ότι η περιβόητη τριμερής έγινε για να λάβει πρόσκληση ο κατοχικός ηγέτης με απώτερο στόχο να αναβαθμιστεί. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ΗΠΑ διαμήνυσαν στη Λευκωσία να μην αναμένει πακτωλό χρημάτων για χρηματοδότηση της λύσης. Αλλού αναφέρεται στο μίνι ΓεΣΥ και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία “Cyprus Weekly” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Το Νταβός `πληρώνει` ειρήνη” και γράφει ότι οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους για ειρήνη και ότι ο ΠτΔ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να χρηματοδοτήσει τη λύση. Αλλού αναφέρει ότι επιδεινώνεται ο καιρός και τις επόμενες μέρες αναμένονται χιόνια . Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλεται συνέντευξη της Πρέσβειρας της Ολλανδίας, η χώρα της οποίας προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top