ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μέσα στο Costa Concordia μετά από τέσσερα χρόνια

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Μέσα στο Costa Concordia μετά από τέσσερα χρόνια

Τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία του Costa Concordia έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου-φάντασμα μετά το ναυάγιο. Στις 13 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που το πλοίο βυθίστηκε και παρέσυρε στο θάνατο 32 ανθρώπους.

Το πλοίο- μεγαθήριο που μετέφερε πάνω από 4.000 ψυχές, έγινε ο υγρός τάφος για 32 επιβάτες όταν τον Ιανουάριο του 2012 χτύπησε στα βράχια του νησιού Τζίλιο και αμέσως άρχισε να βυθίζεται. Ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, αντί για 26 που πρότεινε ο εισαγγελέας, κατηγορούμενος για το τραγικό ναυάγιο.

Οι νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και ανέβηκαν στο Igmur και δείχνουν το άλλοτε πολυτελές πλοίο να έχει μετατραπεί σε ένα πλοίο-φάντασμα. Ρημαγμένα σαλόνια και μπαρ, έρημοι διάδρομοι που μοιάζουν σαν σκηνή από ταινία θρίλερ, εκεί που κάποτε διασκέδαζαν οι επιβάτες του...

Τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του πλοίου είχε τραβήξει ο φωτογράφος Jonathan Danko Kielkowski πριν την αποσυναρμολόγησή του. Το άλλοτε πολυτελέστατο και γεμάτο ζωή κρουαζιερόπλοιο με το καζίνο, το σπα, τα μπαρ και τα εστιατόρια που έσφυζε από ζωή και γέλια φαίνεται μέσα από τις φωτογραφίες έρημο και κατεστραμμένο. Οι άλλοτε πολύχρωμοι τοίχοι και τα σαλόνια έχασαν τη λάμψη τους όταν μετατράπηκαν σε υγρό τάφο.

Μια αίθουσα ψυχαγωγίας, όπου οι επιβάτες κρουαζιέρας διασκέδαζαν βλέποντας παραστάσεις, φαίνεται στις φωτογραφίες εντελώς γυμνή με τα τμήματα της υποδομής της σκηνής να έχουν καταρρεύσει και τίποτα δεν θυμίζει τις λαμπερές παραστάσεις που δίνονταν εκεί. Στο μπαρ μόνο λίγα χρώματα και τα καθίσματα έμεναν για να θυμίζουν το παλιό μεγαλείο του πριν την τραγωδία.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες…

concordia2

concordia3

concordia4

concordia5

concordia6

concordia7

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top