ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάρνετ: Ζητά διακοπή διαφημιστικής εκστρατείας ψευδοκράτους στο Λονδίνο

Μπάρνετ: Ζητά διακοπή διαφημιστικής εκστρατείας ψευδοκράτους στο Λονδίνο

Τη διακοπή της εκστρατείας προώθησης του τουρισμού του ψευδοκράτους που διεξάγεται στο Λονδίνο από τα τέλη Δεκεμβρίου ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία Transport for London ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μπάρνετ Νταν Τόμας.

Εκπροσωπώντας έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της βρετανικής μητρόπολης, με έντονο το ελληνοκυπριακό στοιχείο, ο Συντηρητικός Δημοτικός Σύμβουλος επισήμανε στην υπηρεσία συγκοινωνιών του Λονδίνου ότι η διαφημιστική εκστρατεία προσβάλλει την ελληνοκυπριακή κοινότητα.

«Οι πρόσφυγες που ήρθαν και έστησαν το σπιτικό τους στο Λονδίνο μετά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 θα κοιτούν αυτές τις διαφημίσεις χωρίς να μπορούν να το πιστέψουν», είπε ο Νταν Τόμας. «Το Transport for London δε θα έπρεπε να προβάλλει μία παρανόμως κατεχόμενη περιοχή ως προορισμό διακοπών», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι οι διαφημίσεις προδίδουν έλλειψη ευαισθησίας. «Πρέπει να απομακρυνθούν χωρίς καθυστέρηση. Πώς θα αισθανόσασταν αν κάποιος σας έδιωχνε από την πόλη σας και μετά τη διαφήμιζε στον κόσμο ως μέρος για να πάει κανείς διακοπές;»

Ο κ. Τόμας πρόσθεσε ότι και η χρονική συγκυρία της εκστρατείας προδίδει έλλειψη ευαισθησίας, καθώς είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού.

Η διαφημιστική εκστρατεία του ψευδοκράτους έχει προκαλέσει και τη συντονισμένη αντίδραση της ελληνοκυπριακής ομογένειας στο Λονδίνο, με επιστολές ενημέρωσης και διαμαρτυρίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top