ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελικά €600.000 ήταν το ποσό που πήγε από τη Focus στον ΔΗΣΥ;

Τελικά €600.000 ήταν το ποσό που πήγε από τη Focus στον ΔΗΣΥ;

Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση κομμάτων μιλά από μόνη της, δήλωσε σήμερα για το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων από την εταιρεία Focus, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, η Κυβέρνηση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα και από συνεντεύξεις στον ημερήσιο Τύπο αλλά και σχετικές ανακοινώσεις παρουσίασε τη θέση του σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Κληθείς σήμερα στο πλαίσιο δηλώσεων του για την αυριανή τριμερή Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ στη Λευκωσία, να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας για το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων από την εταιρεία Focus, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα μιλά από μόνη της και πως δεν έχει κάτι να προσθέσει η Κυβέρνηση.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει σε αυτή του την θέση με δεδομένο ότι με βάση τα όσα ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, προκύπτει ότι “€600.000 ήταν το ποσό που πήγε από τη Focus στον ΔΗΣΥ”, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν αναφέρει αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας στο πόρισμα του. «Το συμπέρασμα του Γενικού Εισαγγελέα μιλά από μόνο του και επαναλαμβάνω, η τοποθέτηση του ΠτΔ για το θέμα έγινε στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από συνεντεύξεις στον ημερήσιο Τύπο αλλά και σχετικές ανακοινώσεις», δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι τα λεφτά προέρχονταν από επιχειρηματίες στη Βρετανία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ο Πρόεδρος» και παρέπεμψε στην εν λόγω συνέντευξη την οποία, όπως ανέφερε, και ο ίδιος έχει ξαναδεί σήμερα.

Σε ερώτηση αν δηλαδή τα λεφτά δεν ήρθαν από τη Focus αλλά από κάπου αλλού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα λέγοντας ότι δεν έχει κάτι καινούργιο να προσθέσει στο όλο θέμα.

Κληθείς να διευκρινίσει, επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε πολύ συγκεκριμένα για το θέμα και μέσω ποιας εταιρείας δόθηκε η οικονομική βοήθεια για κάθοδο φοιτητών στην Κύπρο. «Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο», επανέλαβε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η διαφορά είναι ότι τα λεφτά δεν φαίνεται να προήλθαν από επιχειρηματίες αλλά από συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέπεμψε στο πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει στο συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top