ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ: Έντονη η αντίδραση επηρεαζόμενων κοινοτήτων για το Πάρκο Κροκοδείλων

ΥΠΕΣ: Έντονη η αντίδραση επηρεαζόμενων κοινοτήτων για το Πάρκο Κροκοδείλων

Έντονη είναι η αντίδραση των κοινοτήτων Τόχνης, Ψεματισμένου και Χοιροκοιτίας για τη δημιουργία ‘Πάρκου Κροκοδείλων’, δήλωσε την Πέμπτη (28/01) ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Κοινοτάρχες Τόχνης, Ψεματισμένου και Χοιροκοιτίας καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Γεωργίας (Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, Τμήμα Περιβάλλοντος) και Εσωτερικών (Πολεοδομία, Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας).

Μετά το πέρας της σύσκεψης, μιλώντας εκ μέρους των παριστάμενων Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψεματισμένου Χριστόδουλος Παπαχρίστου εξέφρασε την ‘πλήρη αντίθεση’ των τοπικών κοινωνιών στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ανέφερε πως “έχετε ακούσει την αντίδραση των Κοινοτήτων, η οποία είναι σοβαρή και μεγάλη/έντονη. Είναι ένα δεδομένο που έχουμε σήμερα ενώπιον μας”.

Έχουμε, επίσης ενώπιον μας, συνέχισε, ένα άλλο δεδομένο, τη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το οποίο είναι μεν θετικό (στην υλοποίηση του έργου) αλλά με αρκετούς και σοβαρούς όρους και προϋποθέσεις.

“Εκείνο που αναμένεται σήμερα είναι να εξεταστεί από την Πολεοδομία, η οποία κατά την εξέταση και πριν την έκδοση της απόφασης της θα λάβει σοβαρά υπόψη τόσο τη γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος όσο και τις ανησυχίες των κατοίκων των Κοινοτήτων. Επίσης, θα ληφθεί υπόψη το θέμα του νερού (δεν υπάρχει νερό στην περιοχή ). Θα ληφθούν και άλλα θέματα υπόψη, όπως η υγιεινή και η ασφάλεια. Υπάρχει και μελέτη η οποία έγινε από τις Κοινότητες. Η Πολεοδομία θα τα εξετάσει όλα αυτά και μετά θα προχωρήσει, αν συμφωνεί, στην έκδοση άδειας. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας”, πρόσθεσε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κατά πόσο υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα στην έκδοση απόφασης, ο κ. Χάσικος είπε πως αυτό δεν σημαίνει ότι το θέμα θα διαρκέσει επί μακρόν.

 

“Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, η Πολεοδομία υποχρεούται και πρέπει να εκδώσει την απόφασή της. Δεν θα μπούμε σε ένα ατέρμονα διάλογο ούτε θα οδηγηθεί στις ελληνικές καλένδες η αίτηση του επιχειρηματία. Αντίθετα, σύντομα, θα εξεταστεί η αίτηση. Να προσθέσω ότι θα συναντηθούμε ακόμα μια φορά. Όταν η Πολεοδομία θα έχει ολοκληρώσει τη μελέτη της, πριν την έκδοση της απόφασης, θα συναντηθούμε ξανά με όλους τους εμπλεκόμενους, περιλαμβανομένων των Κοινοτήτων, του Τμήματος Περιβάλλοντος και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top